Οικονομία

Ελβετία: Οι Εβραίοι ενώνονται με τους Μουσουλμάνους διαμαρτυρόμενοι για τις νέες απαγορεύσεις

Μια ιδιότυπη συμμαχία προέκυψε μετά τα αποτελέσματα του πρόσφατου δημοψηφίσματος στην Ελβετία για την απαγόρευση της μπούρκα των μουσουλμάνων σε δημόσιους χώρους.

Κι ενώ οι μουσουλμάνοι, όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο, αρνούνται να αποδεχτούν το αποτέλεσμα, στο πλευρό τους βρίσκουν τώρα και τους Εβραίους της χώρας!

Οι Ελβετοί ψήφισαν στο δημοψήφισμα για την απαγόρευση των καλυμμάτων, με αποτέλεσμα οι μουσουλμανικές και εβραϊκές ομάδες της χώρας να διαμαρτυρηθούν για παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών.
Η Ελβετική Ομοσπονδία Εβραϊκών Κοινοτήτων και η Πλατφόρμα για τους Φιλελεύθερους Εβραίους στην Ελβετία δήλωσε ότι η απαγόρευση, η οποία συγκέντρωσε πάνω από το 51% των ψήφων την Κυριακή, «περιορίζει και παραβιάζει αρκετούς όρους θρησκευτικής ελευθερίας». Στην κοινή τους δήλωση, οι ομάδες ανέφεραν επίσης ότι «ανησυχούν ότι περαιτέρω νομοθετικές ή ομοσπονδιακές λαϊκές πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να υπονομεύσουν περαιτέρω τη θρησκευτική ελευθερία στο μέλλον».

Οι Ελβετοί «έχουν μακρά ιστορία προσπαθώντας να περιορίσουν τις μεταναστεύσεις μέσω της απαγόρευσης της θρησκευτικής πρακτικής», έγραψε ο Ραβίνος Πίντσας Γκόλντσμχμιντ, πρόεδρος της Διάσκεψης των Ευρωπαίων Ραβίνων και κάτοικος της Ζυρίχης.
Το 1892, η ελβετική απαγόρευση της σφαγής kosher, η οποία παραμένει σε ισχύ μέχρι σήμερα, «σχεδιάστηκε για να σταματήσει την εβραϊκή μετανάστευση από τη Ρωσία» από πογκρόμ, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ