Οικονομία
Ενημερώθηκε στις:

''Θρίλερ'' με ελληνικό τάνκερ - Εντολή κατάσχεσης 2.000.000 βαρελιών από τις ΗΠΑ!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι αμερικανικές Αρχές έκαναν κατάσχεση 2.000.000 βαρελιών αργού πετρελαίου τα οποία φορτώθηκαν σε ελληνικό τάνκερ.


Οι ΗΠΑ θεώρούν πως το συγκεκριμένο φορτίο προέρχεται από το Ιράν. Η κίνηση αυτή, χαρακτηρίζεται μάλιστα από το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων, ως «η πιο πρόσφατη προσπάθεια να μπλοκάρει η Ουάσινγκτον την εξαγωγή ενέργειας από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν».

Το τάνκερ, το οποίο είχε τελικό προορισμό την πρωτεύουσα του Ομάν, Μουσκάτ, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό και κατευθύνεται προς τις Η.Π.Α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αμερικανικό πρακτορείο, αναφέρει πως προσέγγισε ανθρώπους με γνώση του θέματος, τους οποίους πάντως δεν κατονομάζει, καθώς όπως υποστηρίζει δεν διαθέτουν εξουσιοδότηση να μιλήσουν στα Μέσα Ενημέρωσης, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα της υπόθεσης.

Οι άνθρωποι αυτοί υποστήριξαν, πως ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της ελληνικής εταιρίας, ειδοποίησε τις αμερικανικές αρχές, για την πιθανότητα να έχει φορτώσει στο καράβι του, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, αργό πετρέλαιο από το Ιράν, το οποίο αρχικώς πίστευε πως προέρχεται από το Ιράκ. Το δημοσίευμα διευκρινίζει, επίσης, πως το τάνκερ «Αχιλλέας» φόρτωσε τα 2.000.000 βαρέλια από κάποιο άλλο πλοίο, στο λιμάνι Φουτζέιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το Bloomberg αναφέρει πως η κατάσχεση εκδόθηκε, πριν ορκιστεί πρόεδρος των Η.Π.Α. ο Τζο Μπάιντεν, δηλαδή από την προηγούμενη κυβέρνηση των Η.Π.Α., αλλά και πως ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις στο Ιράν σε μία προσπάθεια να σταματήσει τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας και να τερματίσει τις πυρηνικές της δραστηριότητες, ώστε τελικά να σταματήσει την ανάμειξη της σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ