Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Belharra: Αποφασίστηκε εξοπλισμός τους με πυραύλους Scalp Naval

Με  ανοικτά ζητήματα όσον αφορά τον εξοπλισμό των γαλλικών Φρεγατών με την γαλλική πλευρά στις διαπραγματεύσεις Αθήνας-Παρισιού, έχουμε μια νέα εξέλιξη που θα ταράξει τα ύδατα όπως όλα δείχνουν, δελεάζοντας σοβαρά το ελληνικό πολεμικό ναυτικό στο θέμα των Φρεγατών πολλαπλού ρόλου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με έγκυρες γαλλικές αμυντικές δημοσιογραφικές πηγές, ενώ τέθηκαν τα γνωστά ερωτήματα στην γαλλική αντιπροσωπεία στην Αθήνα, ο Ναύαρχος Pierre Vandier, Αρχηγός του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να εξοπλίσει την νέα φρεγάτα  IDF με πυραύλους Κρουζ [MdCN], εκτός από τους 8 πυραύλους επιφανείας-επιφανείας  Exocet MM40B3C, τους 16 αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 15/30, τις τορπίλες MU 90, τον πυργίσκο 76mm και τα πυροβόλα των 20 mm που θα λειτουργούν με τηλεχειρισμό.

https://www.youtube.com/watch?v=IzV8KapHteQhttps://www.youtube.com/watch?v=2NZSFw2KQiM&t=1s

Αυτό μεταφράζεται σε αλλαγή πιθανότατα όλων των σχεδίων και για τις ελληνικές φρεγάτες, εφόσον η Αθήνα καταλήξει σε αυτές βέβαια, με την όλη τροποποίηση να βαρύνει την γαλλική πλευρά μειώνοντας το κόστος αγοράς τους πιθανό για το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Οι στρατηγικοί πύραυλοι [MdCN] θα δώσουν ένα τρομερό πλεονέκτημα στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό να στοχεύει και να απειλεί την τουρκική ενδοχώρα, με πλήγματα μακρού βεληνεκούς σε κρίσιμες υποδομές της Τουρκίας, όπως ναυστάθμους, στρατόπεδα, μονάδες ηλεκτρικού.

Αυτό ακριβώς ήταν από την αρχή και το κύριο αίτημα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στην κυβέρνηση, για να “κλειδωθεί” το Αιγαίο και να αποτραπούν τα σχέδια της Τουρκίας για ισχυρό ναυτικό που θα διαφυλάττει το νεο-Οθωμανικό σχέδιο της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Επίσης δεν πρέπει να λησμονούμε σε καμία περίπτωση ότι οι Τούρκοι έχουν κατασκευάσει τον πύραυλο επιφανείας-επιφανείας ATMACA με 180-200 χλμ εμβέλεια, στον οποίο οφείλομε να "απαντήσουμε" από ακόμα μεγαλύτερη απόσταση σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. 

https://www.youtube.com/watch?v=Vr91S-6nAZA

Η γαλλική πρόταση που μας έφερε η κ. Παρλί, αφορά 2 φρεγάτες, με αεράμυνα περιοχής, δηλαδή με την διαμόρφωση Belh@rra που έχει χτιστεί με τις προδιαγραφές του πολεμικού ναυτικού και δύο φρεγάτες πολλαπλών ρόλων FDI.

Έτσι σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων «Ξεμυτίζοντας από το Σούνιο οι γαλλικές φρεγάτες θα μπορούν να χτυπήσουν την Άγκυρα», με πύραυλο SCALP, και αυτό θα ήταν ένα τρομερό όπλο στις όποιες διαπραγματεύσεις θεωρούν οι Τούρκοι ότι μπορούν να διεξάγουν με τη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εδώ και πολλούς μήνες η Τουρκία όμως, υλοποιεί ένα από τα πιο ύπουλα και ύποπτα σχέδια κατά της Ελλάδος, αφού συλλήβδην όλοι οι Τούρκοι αξιωματούχοι (μικροί ή μεγάλοι) σε κάθε εξοπλιστικό τους επίτευγμα αναφέρουν ότι αυτό προορίζεται να...υπερασπιστεί τη Γαλάζια Πατρίδα, ως μια δεδομένη απαίτηση της Άγκυρας.

Επίσης προχθές το ίδιο συνέβη με την επίσκεψη του Έλληνα ΥΦΑΜ στην Γαύδο, με τους Τούρκους να μιλούν για παραβίαση του «EGAYDAAK», που αφορά 154 νησιά και νησίδες στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο.

«Υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με κάποια συμφωνία. Εδώ δυστυχώς, οι έλληνες γείτονές μας συμπεριφέρονται εξαιρετικά εγωιστικά, ερμηνεύοντας το δίκαιο κατά το δοκούν και πρέπει να συζητήσουμε αυτή την κατάσταση, τη μεταβίβαση της κυριότητας μέσω συνθηκών κι ότι πρέπει να ανακτήσουμε τα δικαιώματά μας και το δίκαιό μας εδώ. Τα δικαιώματά μας και το δίκιο μας πρέπει να αναγνωριστούν» αξιώνει συνεχώς ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Η Ελλάδα με γαλλικά μαχητικά και φρεγάτες με πυραύλους Κρουζ, όχι μόνο θα κάψει την όρεξη των Τούρκων, αλλά θα απειλεί πραγματικά με ολική καταστροφή τα δύο αυτά επεκτατικά σχέδια των Τούρκων, τα οποία οφείλουμε να ακυρώσουμε στην πράξη και όχι φυσικά σε συζητήσεις με τους παμπόνηρους νεο-οθωμανούς Τούρκους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ