Οικονομία

Χάρβαρντ, Γέιλ, Μπράουν επενδύουν δωρεές εκατομμυρίων σε bitcoin

Σύμφωνα με δυο πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα ειδησεογραφίας για τα κρυπτονομίσματα CoinDesk, το Χάρβαρντ, το Γέιλ, το Μπράουν και το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, όπως και πολλά ακόμα κολέγια, έχουν αγοράσει κρυπτονομίσματα απευθείας από ανταλλακτήρια.

«Για την ακρίβεια, είναι κάμποσα», είπε μια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Πολλές δωρεές που δίνονται στα πανεπιστήμια επενδύονται σε κρυπτονομίσματα στη δεδομένη στιγμή».

Το Γέιλ και το Μπράουν δεν απάντησαν σε ερώτηση του CoinDesk για το κατά πόσο επενδύουν σε κρυπτονομίσματα, ενώ το Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν αρνήθηκαν να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αυξανόμενη υιοθέτηση των ψηφιακών νομισμάτων από θεσμικούς επενδυτές αποτέλεσε ένα από τα πιο σημαντικά stories για τα κρυπτονομίσματα το 2020.

Το bitcoin τετραπλασίασε την αξία του την περσινή χρονιά και έχει κερδίσει ακόμα παραπάνω από την πρώτη μέρα του 2021.

Σήμερα διαπραγματεύεται στα 32.000 δολάρια, ωστόσο μέσα στον Ιανουάριο έφτασε ακόμα και στα 42.000 δολάρια.

Ορισμένα από τα εν λόγω κονδύλια των πανεπιστημίων  ενδέχεται να έχουν λογαριασμούς στο Coinbase εδώ και 18 μήνες, σύμφωνα με μια πηγή.

«Θα μπορούσε να συμβαίνει από τα μέσα του 2019», ανέφερε η πηγή. «Οι περισσότεροι [άρχισαν να επενδύουν σε bitcoin] εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Νομίζω ότι πιθανότατα θα το αναφέρουν δημοσίως κάποια στιγμή φέτος”.

Οι πανεπιστημιακές δωρεές σωρεύονται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα, συχνά με τη μορφή φιλανθρωπικών δωρεών. Αυτά τα κεφάλαια, τα οποία υποστηρίζουν τη διδασκαλία και την έρευνα, μπορούν να διατεθούν σε διάφορα περιουσιακά στοιχεία για επενδυτικούς σκοπούς.

Το Χάρβαρντ διαθέτει το μεγαλύτερο ταμείο δωρεών με περιουσιακά στοιχεία άνω των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Γέιλ έχει πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια, το Μίσιγκαν έχει περίπου 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Μπράουν κατέχει 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεν είναι γνωστό τί ποσό έχει διατεθεί κάθε ταμείο σε κρυπτονομίσματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ