Τετραήμερη εργασία
Οικονομία
Ενημερώθηκε στις:

Τετραήμερη εργασία: Η Ισπανία εξετάζει τη μείωση της εβδομαδιαίας εργασίας

Η πανδημία και ο αντίκτυπός της έφερε εκ νέου στο προσκήνιο την ιδέα της τετραήμερης εργασίας.

Την μείωση των ωρών εργασίας αλλά και τη μείωση της εβδομάδας εργασίας στις τέσσερις ημέρες εξετάζει η κυβέρνηση της Ισπανίας ως μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος και αρχηγός του αριστερού κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δηλώσεις Ιγκλέσια στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RTVE έρχονται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Unilever ότι θα εφαρμόσει δοκιμαστικά την τετραήμερη εβδομαδιαία εργασία στη Νέα Ζηλανδία για να βελτιώσει την ευημερία των εργαζομένων και να αυξήσει την παραγωγικότητα.

Η ιδέα της μικρότερης εβδομάδας εργασίας υπάρχει εδώ και χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά η φετινή πανδημία και ο αντίκτυπός της τόσο στην εργασία όσο και στην διεύρυνση της ανισότητας, την φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο. Επιπλέον έχουν ενταθεί οι εκκλήσεις για την παροχή μεγαλύτερης στήριξης στους χαμηλόμισθους και τους εργαζόμενους σε πληττόμενους κλάδους παρά την ραγδαία εξάπλωση των προγραμμάτων αναστολών συμβάσεων εργασίας προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας κατά την διάρκεια των lockdowns.

Η πρόταση της ισπανικής κυβέρνησης συνασπισμού θα συζητηθεί με τα συνδικά και τις εργοδοτικές οργανώσεις στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ