Οικονομία

Να τα μας! Πρόταση για έξτρα φόρο σε όσους δουλεύουν από το σπίτι

Με όλο και περισσότερους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί χώροι εργασίας μπορούν να φαίνονται πολύ διαφορετικοί όταν ο κόσμος επανέλθει στο φυσιολογικό. Αυτό προβλέπεται από την Deutsche Bank, η οποία προτείνει έναν νέο φόρο για την οικιακή εργασία.

Ο νέος " φόρος προνομίων " σημαίνει ότι θα... αντισταθμίσει το χαμένο εισόδημα, για παράδειγμα, για μεταφορά και μεσημεριανό γεύμα που δεν πληρώνουν πλέον αυτοί που εργάζονται από το σπίτι.

Σε μια έκθεση για την τράπεζα, ο αναλυτής Luke Templeman γράφει ότι οι άνθρωποι που εργάζονται από το σπίτι συνεισφέρουν λιγότερο στην οικονομική υποδομή, ενώ αξιοποιούν τα οφέλη της. "Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την οικονομία", λέει. Για να επιλυθεί αυτό, ο Templeman προτείνει έναν φόρο προνομίων 5%!!!

Η εργασία από το σπίτι θα είναι μέρος του νέου φυσιολογικού καθεστώτος μόλις τελειώσει η πανδημία. Αυτό προβλέπεται από τον Jim Reid, επικεφαλής της πιστωτικής στρατηγικής της τράπεζας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της τράπεζας, ένας τέτοιος φόρος θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τη στήριξη του εισοδήματος για τα χαμηλού εισοδήματος άτομα που δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ