Οικονομία

Μικρότερη “καμπάνα” σε κλέφτες καταστήματος γιατί τα κλοπιμαία πωλούνταν σε μισή τιμή!

Στην Σουηδία, στο Επαρχιακό Δικαστήριο του Κάλμαρ, δύο άντρες, 32 και 31 ετών αντίστοιχα, καταδικάστηκαν για κλοπή μετά από διάρρηξη σε ένα κατάστημα ρούχων τη νύχτα κλέβοντας ρούχα σχεδιαστών αξίας 220.000 SEK. Αλλά τώρα το εφετείο αποφασίζει κάτι πρωτοφανές! Επειδή το κατάστημα σε μια εκστρατεία εκπτωτικής πώλησης μείωσε την τιμή όσων είχαν κλαπεί, οι άντρες θα καταδικαστούν μόνο για κλοπή κανονικού βαθμού και όχι σε ανώτερο βαθμό. Αυτό σημαίνει ότι ένας από τους άντρες αποφεύγει τη φυλάκιση εντελώς και ότι η τιμωρία για τον άλλον φτάνει μέχρι ένα έτος φυλάκισης αναφέρει τον Dagens Juridik .

Ήταν η νύχτα της 4ης Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους που το δίδυμο στο σκοτάδι και φορώντας μάσκες για να μην ταυτοποιηθεί από τις κάμερες παρακολούθησης εισέβαλε στο κατάστημα και έκλεψε μεγάλο αριθμό εμπορευμάτων. Ωστόσο, αυτό που δεν υπολόγισαν οι κλέφτες ήταν ότι το κατάστημα μετά από προηγούμενες κλοπές τοποθέτησε κινητά τηλέφωνα στα ρούχα τα οποία στη συνέχεια θα μπορούσαν να εντοπιστούν με την εφαρμογή "Εύρεση του κινητού μου".

Επομένως, η αστυνομία μπόρεσε να βρει γρήγορα τους κλέφτες στο αυτοκίνητό τους στο Söderköping με τα κλοπιμαία στο χώρο αποσκευών. Συνελήφθησαν και διώχθηκαν και καταδικάστηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο του Κάλμαρ για κλοπή, καθώς και άλλα αδικήματα. Ο 32χρονος σε φυλάκιση 1 έτους και 3 μηνών και ο 31χρονος σε φυλάκιση 1 έτους και 8 μηνών.

Στην ετυμηγορία ασκήθηκε έφεση και το Εφετείο της Γκότα έφερε την ανατροπή! Λόγω του γεγονότος ότι ορισμένα από τα ρούχα είχαν μειωμένη τιμή σε μια εκστρατεία εκπτώσεων, η κλοπή δεν πρέπει να θεωρείται ευρεία!

Ο 31χρονος έχει υπόβαθρο δυτικού μετανάστη και έχει προηγουμένως καταδικαστεί για, μεταξύ άλλων, εγκλήματα ναρκωτικών, απειλές και απόπειρα εκβιασμού. Ο 32χρονος έχει σουηδικό υπόβαθρο και έχει προηγουμένως καταδικαστεί για, μεταξύ άλλων, απόπειρα κλοπής, επικίνδυνη οδήγηση, μεθυσμένη οδήγηση, αδικήματα ναρκωτικών, επίθεση, αυθαίρετη συμπεριφορά, παραβίαση του νόμου περί μαχαιριών, απόπειρα επίθεσης, απειλές κατά επισήμου, βίαιη αντίσταση και επιβαρυντική επίθεση .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ