Οικονομία

Ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ επενδύει στον χρυσό

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ αποτέλεσε βασικό παράγοντα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις αγορές κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Ωστόσο στην κρίση της πανδημίας παραμένει σχετικά σιωπηλός κάτι που έκανε κ πολλούς να αναρωτιούνται για την επόμενη επενδυτική του κίνηση. Ο «Σοφός της Όμαχα” επένδυσε τελικά σε κάτι που μέχρι πριν από λίγο καιρό κορόιδευε… τον χρυσό!

Η Berkshire Hathaway Inc. της Warren Buffett πρόσθεσε την Barrick Gold Corp. στο χαρτοφυλάκιό της το δεύτερο τρίμηνο, στέλνοντας στην κορυφή τις μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης χρυσού στον κόσμο. Η Berkshire αγόρασε 20,9 εκατομμύρια μετοχές ή 1,2% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με τρέχουσα αξία 565 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο παρελθόν, ο Μπάφετ προειδοποιούσε κατά των επενδύσεων σε χρυσό, τώρα όμως όλα είναι διαφορετικά. Στην Barrick επένδυσε και η Paulson & Co., του δισεκατομμυριούχου John Paulson.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μπάφετ μπορεί να ήταν αντίθετος με τον χρυσό στο παρελθόν όμως το 1997 είχε αγοράσει 129,7 εκατομμύρια ουγγιές αργύρου με λιγότερο από 6 $ ανά ουγγιά και το πούλησε λίγο μετά, είπε εννέα χρόνια αργότερα. «Ήμουν ο ασημένιος βασιλιάς για λίγο» έλεγε εκείνη την εποχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ