Πετρέλαιο
Οικονομία

Σε υψηλό πενταμήνου η τιμή του αργού με 42,67 δολ. το βαρέλι

Σε υψηλό πενταμήνου έκλεισε η τιμή του πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) που έδειξαν πτώση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ για τρίτη συναπτή εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Σεπτεμβρίου κέρδισε 2,5% στα 42,67 δολ. το βαρέλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η άνοδος των αμερικανικών αποθεμάτων αργού αντιστάθμισε την ανησυχία για την πορεία του κορονοϊού σε παγκόσμια κλίμακα μεταξύ των traders. Τα καταγεγραμμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 20 εκατ. παγκοσμίως, η Φλόριντα ανακοίνωσε την Τρίτη νέο αριθμό θανάτων - ρεκόρ από Covid-19, ενώ η μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδία έλαβε και πάλι μέτρα lockdown.

Την ίδια ώρα, το ευρύτερο καρτέλ του OPEC+, με άτυπους ηγέτες τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, επιστρέφει στην αγορά μέρος της μειωθείσας προσφοράς, αφού μείωσε τις περικοπές του στην παραγωγή αργού από τις αρχές Αυγούστου.

Η εξορυκτική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο παραγωγό αργού του πλανήτη, δεν αναμένεται να ανακάμψει πριν το 2021, εκτός εάν οι διεθνείς τιμές του αργού ξεπεράσουν τα 50 δολ. το βαρέλι εντός των επόμενων εβδομάδων, αναφέρει η Rystad Energy, σε σημείωμά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ