Οικονομία

Boeing: Για έκτο μήνα οι ακυρώσεις ξεπέρασαν τις παραγγελίες

Η Boeing κατέγραψε 43 ακυρώσεις αεροσκαφών και καμιά νέα παραγγελία για τον μήνα Ιούλιο, μια τάση που συνεχίζεται τους τελευταίους έξι μήνες. 

Η εταιρεία αντιμετωπίζει εδώ και καιρό σημαντικά προβλήματα τα οποία διόγκωσε η πανδημία του κορονοϊού. Τον Μάιο η Boeing ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να καταργήσει περισσότερες από 12.000 θεσεις στις ΗΠΑ, εκ των οποίων οι 2.500 είχαν άμεσο χαρακτήρα.

Πριν ακόμα ξεσπάσει η πανδημία η Boeing είχε σημαντικά προβλήματα καθώς είχε απολύσει τον  διευθύνοντα σύμβουλο, Ντένις Μιούλενμπεργκ, διορίζοντας τον Ντέιβιντ Καλχούν ως νέο CEO. Την κρίση στα κεντρικά της εταιρείας στο Σικάγο, είχε επιταχυνει η από έτους απαγόρευση πτήσεων για το Boeing 737 Max. Οι επιπτώσεις για τη κατασκευάστρια εταιρεία είναι δραματικές, αφού κάθε μήνα που περνά στοιχίζει στην αμερικανική εταιρία 1 δισ. δολάρια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συντριβή του Boeing 737 Max στην Αιθιοπία το Μάρτιο του 2019 ήταν η δεύτερη για την αμερικανική εταιρεία μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Τον Οκτώβριο του 2018, είχε προηγηθεί το δυστύχημα στην Ινδονησία. Συνολικά 346 επιβαίνοντας έχασαν τη ζωή τους στις δύο τραγωδίες. Λίγο αργότερα αποφασίστηκε ότι και τα 387 αεροσκάφη της νέας γενιάς του άκρως επιτυχημένου 737 που είχαν ενταχθεί ήδη στο στόλο πολλών αεροπορικών εταιριών θα παρέμεναν στο έδαφος μέχρι νεοτέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ