Οικονομία

Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον χρυσό - Στο απόγειο η ζήτησή του

Όσο η τιμή του χρυσού παραμένει πάνω από τα 2.000 δολάρια, η ανοδική ορμή μπορεί να επεκταθεί

Με αρκετές διακυμάνσεις διαπραγματεύθηκε σήμερα η τιμή του χρυσού, μην καταφέρνοντας τελικά να απορροφήσει τις πιέσεις που δέχθηκε από το ενισχυμένο δολάριο, εν μέσω προσμονής από πλευρά επενδυτών για την πορεία των συνομιλίων ΗΠΑ-Κίνας, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τον Δεκαπενταύγουστο.

Η τιμή σποτ του χρυσού υποχώρησε 0,6% στα 2.022,61 δολάρια η ουγκιά, έχοντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής τιναχθεί σε νέο υψηλό ιστορικό ρεκόρ στα 2.072,50 δολάρια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέχεια όμως έκανε αναστροφή και έκλεισε με απώλειες σχεδόν 2%, δεχόμενος πιέσεις από το δολάριο το οποίο κέρδισε έδαφος μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, στην οποία προστέθηκαν 1,76 εκατ. νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο.

Η άνευ προηγουμένου δημοσιονομική στήριξη από τις κυβερνήσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και οι επακόλουθες προσδοκίες για υποχώρηση του δολαρίου και του πληθωρισμού, έχουν ενισχύσει τις τοποθετήσεις στο πολύτιμο μέταλλο λειτουργώντας ως ασφάλιση για τους επενδυτές, οδηγώντας την τιμή του 34% υψηλότερα μέχρι στιγμής φέτος.

«Όσο η τιμή του χρυσού παραμένει πάνω από τα 2.000 δολάρια, η ανοδική ορμή μπορεί να επεκταθεί, καθώς η ζήτηση για χρυσό βρίσκεται ακόμα στο απόγειό της», ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής της ActivTrades, Κάρλο Αλμπέρτο Ντε Κάσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ