κορωνοϊός
Οικονομία
Ενημερώθηκε στις:

Οι μισοί Έλληνες λένε ότι φταίει ο κορονοϊός για την οικονομία

Αυτό έδειξαν τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc για λογαριασμό του σταθμού Alpha και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το απόγευμα της Πέμπτης 16 Ιουλίου.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.003 νοικοκυριά το διάστημα από τις 10 Ιουλίου έως τις 13 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαντώντας σε ερώτηση για το πού επιρρίπτουν τις ευθύνες για την ύφεση στην οικονομία, σε ποσοστό 52,2% «έδειξαν» τον κορονοϊό, το 16,8% την κυβέρνηση, το 14,5% την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το 10,3% τους παράγοντες της αγοράς.

δημοσκόπηση

Η επόμενη ερώτηση που δέχθηκαν οι πολίτες αφορούσε την ανησυχία τους για ενδεχόμενες απολύσεις. Το 53,4 απάντησε πως δεν το θεωρεί καθόλου πιθανό να απολυθεί, το 20,8 αρκετά πιθανό, το 19,7 όχι και τόσο πιθανό και το 5,6 πολύ πιθανό.

δημοσκόπηση

Τι φοβίζει όμως περισσότερο τους πολίτες; Τα θέματα υγείας ή η απώλεια εισοδήματος; Σε ποσοστό 56,9% απάντησαν πως τους τρομάζουν και οι δυο αυτοί τομείς, το 28,9% η υγεία και το 12,9% τα οικονομικά ζητήματα.

δημοσκόπηση

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα σχετικά με το πού φοβούνται περισσότερο οι πολίτες ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με τον κορονοϊό. Οι απαντήσεις τους «έδειξαν» πως οι μετακινήσεις και οι διακοπές τους είναι αυτές που τους φοβίζουν περισσότερο.

δημοσκόπηση δημοσκόπηση

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ