Δημοσκόπηση
Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Νέα δημοσκόπηση: 7 στους 10 Έλληνες περιμένουν επεισόδιο με την Τουρκία

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ανησυχίες, αλλά και οι "προβλέψεις" των Ελλήνων για φλέγοντα ζητήματα της περιόδου, σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο μετά από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019.

Τα ελληνοτουρκικά, φαίνεται να είναι το "νούμερο 1" θέμα που απασχολεί τους Έλληνες πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θετική είναι η αξιολόγηση της κυβέρνησης για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με αυτή το 54% θεωρεί καλή την εικόνα της κυβέρνησης, ενώ το 39% δεν έχει καλή γνώμη για αυτόν τον ένα χρόνο διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα το 31% λέει καλύτερα απ’ ότι περίμενα, 23% καλά όπως περίμενα, 22% άσχημα όπως περίμενα και 17% χειρότερα από ότι περίμενα και 7% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 23% διατηρεί θετική άποψη, ενώ το 69% αρνητική. Συγκεκριμένα για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το 5% λέει καλύτερα από ότι περίμενα, 18% καλά όπως περίμενα, 34% άσχημα όπως περίμενα και 35% χειρότερα όπως περίμενα.

Το 58% βλέπει θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη

 

Η αξιολόγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse είναι θετική, καθώς περίπου 6 στους 10 πολίτες βλέπει θετικά τον πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα, το 38% δηλώνει καλύτερα από όσο περίμενα, το 20% καλά όπως περίμενα, 20% άσχημα όπως περίμενα, 16% χειρότερα από όσο περίμενα. Ποσοστό δηλαδή που φτάνει το 58% και είναι άκρως εντυπωσιακό μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης. 

7 στους 10 Έλληνες "βλέπουν" θερμό επεισόδιο με την Τουρκία 

Για τα ελληνοτουρκικά θέματα και για τη στάση της Τουρκίας η κοινή γνώμη σύμφωνα με τη δημοσκόπηση δείχνει πως το 40% ανησυχεί πολύ, το 30% αρκετά, το 13% μέτρια, το 6% λίγο και 6% ελάχιστα έως καθόλου.

Στην ερώτηση για το πόσο απασχολεί ο κορονοϊός τον κόσμο ειδικά μετά το άνοιγμα των συνόρων το 34% λέει πολύ, το 30% αρκετά, το 18% μέτρια, το 6% λίγο και το 5% ελάχιστα.

 Τι λένε για πορείες και “καταγγελίες Καλογρίτσα”

Για το αν χρειάζεται να τεθούν πρόσθετοι κανόνες στο πως γίνονται πορείες και διαδηλώσεις το 37% απαντά σίγουρα ναι, το 19% μάλλον ναι, το 11% μάλλον όχι, το 22% σίγουρα όχι.

Στη ερώτηση για το πόσο επηρεάζει την αξιωματική αντιπολίτευση οι πρόσφατες “καταγγελίες Καλογρίτσα” το 26% των ερωτηθέντων απαντά πολύ, το 14% αρκετά, το 9% μέτρια, το 7% λίγο και το 23% ελάχιστα έως καθόλου.

 19 μονάδες προβάδισμα για τη ΝΔ

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 48%, με 24% ο Αλέξης Τσίπρας και κανένας από τους δυο λέει το 23%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 43%, ΣΥΡΙΖΑ με 24%, το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜεΡΑ25 με 3%.

 

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την δημοσκόπηση στο παρακάτω αρχείο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ