Οικονομία
Ενημερώθηκε στις:

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την έγκριση του πακέτου διάσωσης στις ΗΠΑ

Μια σημαντική ανάσα δείχνουν να παίρνουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που έχουν υποστεί σημαντικά πλήγματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊόυ.

Τα «σύννεφα» των τρομακτικών οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού φάνηκε να διαλύει -έστω πρόσκαιρα- το γιγαντιαίο πακέτο οικονομικής διάσωσης, ύψους 2 τρισ. δολαρίων, που ενέκριναν οι ΗΠΑ.

Οι ευρωπαϊκές αγορές υποδέχθηκαν με ελπίδα την είδηση αυτή, με τον βρετανικό FTSE 100 να καταγράφει άνοδο κατά 2% στην εκκίνηση των συναλλαγών. Την ίδια στιγμή, ο γερμανικός DAX ανέβηκε κατά 3%, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC παρουσιάζει άνοδο 5%.

Παράλληλα, στην Ασία ο δείκτης MSCI Asia Pacific Index κερδίζει περισσότερο από 5%. Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, το χρηματιστήριο του Λονδίνου έκλεισε με άνοδο 9%, οι γερμανικές μετοχές με +11% και ο CAC με +5%.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...