ταμεικη μηχανη
Οικονομία

Έρχετε μέτρο "Big Brother" από την εφορία-Online σύνδεση με τις ταμειακές μηχανές

Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τις αρχές Ιουνίου, και οι ταμειακές μηχανές θα συνδεθούν με το Taxis για να αποστέλλουν σε αυτό όλα τα δεδομένα των αποδείξεων που θα έχουν εκδοθεί. 

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή καθορίζονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ταμειακές μηχανές και οι αντίστοιχοι φορολογικοί μηχανισμοί, προκειμένου να συνδεθούν με το Τaxis το αργότερο έως τις 6 Ιουνίου.  

Επιπλέον, στην απόφαση προβλέπεται ότι κάθε εκδιδόμενη απόδειξη θα φέρει για πρώτη φορά μοναδικό κωδικό απεικόνισης τύπου QR, που θα εξασφαλίζει την εγκυρότητα, τη μοναδικότητα αλλά και την προέλευση της.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ τα χρονικά διαστήματα που θα γίνεται αυτόματη διασύνδεση των ταμειακών με το Τaxis για την αποστολή των δεδομένων των αποδείξεων που θα εκδίδονται είναι τα ακόλουθα:

- κάθε 1 λεπτό. Η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 1.440 αποστολές το 24ωρο.
- κάθε 15 λεπτά. Η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 96 αποστολές το 24ωρο.
- κάθε 1.440 λεπτά (δηλαδή κάθε 24 ώρες). Η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 1 αποστολή το 24ωρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ταμειακές μηχανές που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ αποσύρονται έως 31 Μαΐου 2020. Οι κάτοχοι των ταμειακών υποχρεούνται να δηλώσουν, μέχρι τις 31 Μαΐου, την παύση λειτουργίας τους στο TaxisNet ή στην αρμόδια ΔΟΥ, όπως αναλυτικά καθορίζεται στην εν λόγω απόφαση. 

Διαβάστε αναλυτικά τον κατάλογο των αποσυρόμενων ταμειακών:

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Βάζει "φωτιά" ο Ερντογάν στην Αίγυπτο: Θέλει να ρίξει Σίσι για να ακυρώσει τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου - Με "δάκτυλο" Άγκυρας οι εξεγέρσεις

Μετά την αιγυπτιακή άρνηση στη "λυκοφιλία" της Τουρκίας ξέσπασαν εξεγέρσεις της Μουσουλμανικής αδερφότητας