Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτωτικά κινείται ο Γενικός Δείκτης - «Βουτιά» στο κενό οι τραπεζικές μετοχές

Συνεχίζει η κατρακύλα για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Για άλλη μία μέρα ο δείκτης κινείται πτωτικά.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές, εν μέσω πτώσης στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:55, διαμορφώνεται στις 628,31 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,16%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,65 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,97%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,49%.

Πτώση καταγράφουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-2,98%), της Eurobank(-2,50%) , της Alpha Bank(-2,23%) και της Viohalco(-2,23%).

Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών(-2,43%) και του Πετρελαίου(-1,71%). Ανοδικά κινούνται 7 μετοχές, 32 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Creta farm +6,29% και Τεχνική Ολυμπιακή+2,25%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Γενική Εμπορίου-8,59% και Πειραιώς-2,98%.

Οι μετοχές των Τραπεζών

Με πτώση έως 5% στις τραπεζικές μετοχές η Αθήνα οδεύει προς τον δρόμο της απωλείας, δείχνοντας οτι οι επενδυτές απoφεύγουν το ρίσκο στις ελληνικές τράπεζες εν μέσω των πυκνών πολιτικών εξελίξεων.

Eίναι προφανές ότι, η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην προσπάθεια της να πετύχει την ψήφο εμπιστοσύνης και να προωθήσει αργότερα την Συμφωνία των Πρεσπών. Όλα τα υπόλοιπα θέματα έχουν υποχωρήσει απέναντι σ αυτή την κεντρική στρατηγική ακόμη και οι μεταρρυθμίσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι, οι δανειστές εκφράζουν ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις. Η ίδια ανησυχία υπάρχει και στους επενδυτές που θέλουν γρήγορες εκλογές προκειμένου η ελληνική οικονομία να προχωρήσει με ανανεωμένη και ισχυρή πολιτική εντολή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ