Οικονομία

Άνοδος για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στην τιμή του πετρελαίου

Κέρδη κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου την Πέμπτη καθώς η ανάκαμψη των μετοχικών αγορών σηματοδότησε την προσωρινή επιστροφή της διάθεσης ανάληψης ρίσκου δίνοντας στις τιμές του αμερικανικού αργού ένα κίνητρο να κινηθούν ανοδικά για δεύτερη διαδοχική ημέρα.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε την Τετάρτη πως τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα -κατά 6,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 19 Οκτωβρίου. Τα στοιχεία αποκάλυψαν επίσης μια πτώση κατά 4,8 εκατομμύρια βαρέλια στα αποθέματα βενζίνης -σχεδόν τριπλάσια από αυτή που αναμενόταν.

Παρά τη σημαντική αύξηση των αποθεμάτων αργού, μεγάλο μέρος της προσοχής την Τετάρτη στράφηκε στην πτώση των μετοχών καθώς και στις ανησυχίες γύρω από την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, σχολίασε ο Robbie Fraser, αναλυτής εμπορευμάτων της Schneider Electric.

"Με την τιμή του πετρελαίου να ετοιμάζεται για τη χειρότερη μηνιαία πτώση σε διάστημα άνω των δύο ετών, διατηρούνται οι ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση ενώ οι traders θα συνεχίζουν να εστιάζουν στο Ιράν και στο πόσο πετρέλαιο θα εξέλθει από την αγορά" όταν τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τεχεράνης στις αρχές του επόμενου μήνα" πρόσθεσε.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 51 σεντς ή κατά 0,8% στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στα 67,33 δολάρια το βαρέλι, χτίζοντας στα κέρδη κατά 0,6% της Τετάρτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Χαμός στην Τουρκία: Οι δηλώσεις Δένδια για την Τουρκία και το SAFE για άλλη μια φορά προκάλεσαν πανικό με αυτές να αναπαράγονται σε πολλά μέσα

Η τοποθέτηση του Νίκου Δένδια στο Φόρουμ OT ανέδειξε ότι η συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE εξαρτάται αποκλειστικά από...