Οικονομία

Κεραυνοί Στουρνάρα για Novartis! "Θέλουν να με διώξουν από την Τράπεζα της Ελλάδος - Ανακρίβειες και ψέματα ακόμη και σε έγγραφο του FBI!"

Οργισμένη ανακοίνωση για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Novartis εξέδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Καταγγέλλει προσπάθεια εξόντωσής του αλλά και αποπομπής του από τη θέση του επικεφαλής της ΤτΕ, μια προσπάθεια που όπως λέει «είχε μεθοδευτεί ήδη από το 2014 σε σύσκεψη στην Κυψέλη».

Μάλιστα, ο Γ. Στουρνάρας επικαλείται και απόσπασμα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο όπως λέει «δεν έχει διαψευστεί».

«Πρόκειται για πρωτοφανείς κατηγορίες με προφανή ψέματα, αλλά και ανακρίβειες», σημειώνει. Και τονίζει ότι όλα «στηρίζονται σε «ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες» χωρίς να υποστηρίζονται από καμιά απόδειξη». Γιάννης Στουρνάρας Novartis

Γιάννης Στουρνάρας: Ανοησίες και ψέμματα

Στη δήλωσή του, ο Γιάννης Στουρνάρας αναφέρει ότι επί των ημερών του η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 880 εκατομμύρια ευρώ. «Ακόμη και στον απλό πολίτη είναι αντιληπτή η ανοησία των επιχειρημάτων των μαρτύρων κατηγορίας», τονίζει.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, υπάρχουν ανακρίβειες για το πρόσωπό του ακόμη και σε έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Σε αυτό εμφανίζεται ως διοικητής της ΤτΕ το 2012, «όταν είναι γνωστό ότι ανέλαβα το 2014! Ή ότι ίδρυσα το ΙΟΒΕ, όταν αυτό ιδρύθηκε (όχι φυσικά από εμένα) το 1975».

Αναφέρεται και στην εμπλοκή του ονόματος της συζύγου του, Λίνας Νικολοπούλου. Λέει πως «έχει ελεγχθεί όσο κανένας άλλος ιδίως τα τελευταία χρόνια». Λέει ότι «τα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας της είναι στη διάθεση των αρχών από την κατάσχεση του αρχείου της τον Σεπτέμβριο του 2016».

«Αποτελεί λοιπόν έκπληξη το πως αυτά που δεν εντόπισε ο διαρκής φορολογικός και δικαστικός έλεγχος, τα αποκάλυψε ένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας που όμως είναι γνωστός στην κυβέρνηση», αναφέρει ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Έχω ενημερώσει την ΕΚΤ»

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι οι σαθρές αυτές κατηγορίες δεν με αγγίζουν!», τονίζει ο διοικητής της ΤτΕ. Και σημειώνει πως ήδη έχει ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όλη η δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα

«Η προσπάθεια κάποιων να με εμπλέξουν, προσωπικά και οικογενειακά, στο σκάνδαλο Novartis, θα πέσει στο κενό. Η πορεία μου, όπως και της συζύγου μου, είναι κρυστάλλινη και διαυγής και δεν μπορεί να σκιαστεί από τις επιθυμίες και τις σκοπιμότητες αυτών που με κάθε βρώμικο τρόπο επιδιώκουν την εξόντωσή μου. Έρχονται δε, σε συνέχεια ανάλογων επιθέσεων και διώξεων που έχω υποστεί τα τελευταία τρία χρόνια και που έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Την αποπομπή μου από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Προσπάθεια που είχε μεθοδευτεί ήδη από το 2014 σε σύσκεψη στην Κυψέλη, όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης χωρίς να έχει διαψευστεί.

Πρόκειται για πρωτοφανείς κατηγορίες με προφανή ψέματα, αλλά και ανακρίβειες που στηρίζονται αποκλειστικά σε «ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες» χωρίς να υποστηρίζονται από καμιά απόδειξη, οι οποίοι ανέλαβαν τη «βρώμικη δουλειά» όσων κρύβονται πίσω από την προσπάθεια εξόντωσής μου.

Η θητεία μου στο υπουργείο Οικονομικών έχει φέρει απτά αποτελέσματα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, αφού επί των ημερών μου στο διάστημα 2012 -2014 η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 880 εκατομμύρια ευρώ (μείωση 30,5%) και άρα ακόμη και στον απλό πολίτη είναι αντιληπτή η ανοησία των επιχειρημάτων των μαρτύρων κατηγορίας.

Μου προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι οι ανακρίβειες και τα ψέματα έχουν «παρεισφρήσει» ακόμα και σε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όπου εμφανίζομαι να είμαι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το 2012, όταν είναι γνωστό ότι ανέλαβα το 2014! Ή ότι ίδρυσα το ΙΟΒΕ, όταν αυτό ιδρύθηκε (όχι φυσικά από εμένα) το 1975.

Η σύζυγός μου έχει ελεγχθεί όσο κανένας άλλος ιδίως τα τελευταία χρόνια, ενώ όλα τα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας της είναι στη διάθεση των αρχών από την κατάσχεση του αρχείου της τον Σεπτέμβριο του 2016. Αποτελεί λοιπόν έκπληξη το πως αυτά που δεν εντόπισε ο διαρκής φορολογικός και δικαστικός έλεγχος, τα αποκάλυψε ένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας που όμως είναι γνωστός στην κυβέρνηση.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι οι σαθρές αυτές κατηγορίες δεν με αγγίζουν!

Έχω ήδη ενημερώσει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ανυπαρξία οποιασδήποτε πραγματικής βάσης για τις εναντίον μου αιτιάσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ