Οικονομία

Η Τράπεζα της Αγγλίας σχεδιάζει το δικό της «bitcoin» μέσα στο 2018

Την εφαρμογή και το σύστημα που θα της επιτρέψει παρουσιάσει το δικό της τύπου «bitcoin» σύστημα ηλεκτρονικής συνδιαλλαγής, φέρεται να αναζητά η Τράπεζα της Αγγλίας, προκειμένου να ελέγξει -τρόπο τινά- την ολοένα και αυξανόμενη ροή συναλλαγών που καταγράφεται ανά τον κόσμο, αντισταθμίζοντας την επιτυχία που έτυχε το «ηλεκτρονικό νόμισμα» που έκανε την εμφάνισή του δυναμικά στην παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Τράπεζα της Αγγλίας βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο σχεδιασμού. Όπως διέρρευσε από έγκυρες πηγές, τις οποίες επικαλούνται τα βρετανικά ΜΜΕ, το σύστημα τύπου «bitcoin» θα είναι έτοιμος το αμέσως επόμενο διάστημα και θα είναι δυνατόν να ξεκινήσει η εφαρμογή του μέσα στους 12 επόμενους μήνες.

Το ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι η σύνδεση του βρετανικού «bitcoin» με την αξία της στερλίνας. Στόχος είναι οι καταθέτες που επιθυμούν να πραγματοποιούν τις συναλλαγές με αυτόν τον νέο τρόπο, να διατηρήσουν τα χρήματά τους στις τράπεζες και τα κεφάλαια να ελέγχονται από την Κεντρική Τράπεζα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το βρετανικό «bitcoin» είναι πιθανό να αποκαλείται RSCoin. Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας στη Βρετανία, Μαρκ Κάρνεϊ, είχε ενημερώσει τους πολιτικούς για τα σχέδιά του, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι με το συγκεκριμένο σύστημα, οι τράπεζες θα αποκτήσουν μεγαλύτερες δυνατότητες στη μεταφορά και διαχείριση του χρήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ