Οικονομία

Πωλήθηκε για 43 εκατ. ευρώ το ιστορικό ξενοδοχείο "King George" -

Tην ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά του ιστορικού ξενοδοχείου King George από την Eurobank έναντι 43 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε.

Το King George, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ήταν μισθωμένο στην Λάμψα Α.Ε από το 2013 και λειτουργούσε από κοινού με το όμορο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Με την παραπάνω εξαγορά σε συνδυασμό με την μακροχρόνια μίσθωση και ριζική ανακατασκευή του ιστορικού ξενοδοχείου Kings Palace, ιδιοκτησίας του Ταμείου πρώην υπαλλήλων της ΑΤΕ, ο όμιλος ΛΑΜΨΑ, όπως σημειώνει στην ανακοίνωση της, παρ΄ όλες τις αντιξοότητες της περιόδου της ελληνικής οικονομικής κρίσης ολοκλήρωσε επιτυχώς τα επενδυτικά του σχέδια στο κέντρο της Αθήνας.

Η εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε, συμφερόντων του ομίλου Λασκαρίδη, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από το 1946 και δραστηριοποιείται έντονα στον τομέα του τουρισμού, έχοντας στην ιδιοκτησία της το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στην Αθήνα, το Ξενοδοχείο Sheraton στη Ρόδο, το Hyatt Regency και το Mercure Excelsior στο Βελιγράδι και εφεξής τα Ξενοδοχείο King George και Kings Palace στην Αθήνα.

Ένα ξενοδοχείο με ιστορία 80 χρόνων

Το King George χτίστηκε την δεκαετία του 1930, όταν κατεδαφίστηκε το σπίτι του πρωθυπουργού Σκουλούδη και την θέση του έλαβε το μεγαλοπρεπές ξενοδοχείο. Πρώτος ιδιοκτήτης ήταν ο επιχειρηματίας Καλκάνης.

Οι πύλες του άνοιξαν το 1936, ενώ περιστασιακά εκτελούσε και χρέη… παλατιού. Λόγω της χλιδής και των υπηρεσιών του, έγινε πόλος έλξης για «εξέχοντες» προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι τρεις τελευταίου όροφοι χτίστηκαν το 1958.

«Λουκέτο» 16 χρόνων

Ωστόσο δεν πήγαιναν πάντα όλα… ρόδινα. Το 1988 βάζει «λουκέτο» λόγω χρεών. Το 1995 που το αγόρασε η Τράπεζα Κρήτης. Θα αλλάξει εκ νέου χέρια το 2001, αφού η τράπεζα Κρήτης εξαγοράστηκε από την Eurobank. Την διαχείρισή του για 30 χρόνια ανέλαβε ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη.

Έτσι το ξενοδοχείο θα ανοίξει και πάλι το 2004, μετά από 16 χρόνια δηλαδή.

Η ανακαίνιση κόστισε συνολικά 17,7 εκατ. ευρώ, ενώ εκείνη την περίοδο στην χώρα μας θα διεξάγονταν και ολυμπιακοί αγώνες. επένδυση που ήταν απολύτως δικαιολογημένη από την ευφορία που είχαν δημιουργήσει στον τουριστικό κλάδο οι επικείμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Έχει αποσπάσει πλήθος διακρίσεων και βραβείων, και έχει συμπεριληφθεί στα καλύτερα του κόσμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ