Οικονομία

Γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ: Τι σημαίνει η συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα (βίντεο)

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.


Για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο χθεσινό Eurogroup μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας.

Ο κ. Βέττας υποστήριξε πως η συμφωνία δίνει για ακόμη μία φορά περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα για να κάνει όσα πρέπει να κάνει.

«Δεν είναι κάποιου είδους θρίαμβος, δεν είναι κάποια καταστροφή» είπε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ.

Εν συνεχεία ανέλυσε τα θετικά και τα αρνητικά σημεία της συμφωνίας. Στα θετικά συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι έκλεισε η αξιολόγηση που σημαίνει πως θα υπάρξει τους επόμενους μήνες ανακούφιση στην οικονομία, μια πλησιέστερη κατάσταση προς την κανονικότητα και θα έρθουν κάποιες επιπλέον επενδύσεις. Όπως είπε ο κ. Βέττας, «όσες φορές έχουν υπάρξει καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να επιτείνεται η αβεβαιότητα και να κλονίζεται η εμπιστοσύνη, αυτό το πληρώνουμε στην τσέπη μας. Η αξιολόγηση αυτή θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει».

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ