Οικονομία

Διπλό deal ύψους 71 εκατ. ευρώ από την Εθνική Πανγαία

Πέντε εμπορικά ακίνητα υψηλών προδιαγραφών απέκτησε από ξένους επενδυτές η Εθνική Πάνγαια ΑΕΕΑΠ μέσα από ένα διπλό Mega-deal ύψους 71 εκατ. ευρώ.

Τρία από τα ακίνητα βρίσκονται στη Λεωφόρο Μαραθώνος στον Γέρακα, στη Λεωφόρο Αθηνών στην Αθήνα και στη Λεωφόρο Πέτρου Ράλλη στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Επιπλέον, ένα ακίνητο βρίσκεται στην Πάτρα και ένα άλλο στη Λεμεσό της Κύπρου. Η συνολική επιφάνεια των κτιρίων ανέρχεται σε 87.000 τ.μ.

Παράλληλα, η ΠΑΝΓΑΙΑ, προχώρησε σε συμφωνία για την εκμίσθωση των ακινήτων για 25 χρόνια στην εταιρία «Σκλαβενίτης»,  τον μεγαλύτερο ελληνικό όμιλο λιανικής πώλησης τροφίμων.

Το κτίριο της Λεμεσού παραχωρήθηκε επίσης στην εταιρία «Σκλαβενίτης» με τη μέθοδο sale and lease back, βάσει παλαιότερης συμφωνίας συνολικού ύψους €24εκατ.

Σύμφωνα με τον C.E.O της ΠΑΝΓΑΙΑ , κ.Α.Καρυτινό, η νέα επένδυση της ΠΑΝΓΑΙΑ, δείχνει στην πράξη την πίστη της εταιρίας και των μετόχων της στις προοπτικές της ελληνικής αγοράς ακινήτων  .

Στελέχη της ΠΑΝΓΑΙΑ υποστηρίζουν ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας περνά μέσα από την ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων και οι στοχευμένες τοποθετήσεις σε ακίνητα με αξιόλογα επενδυτικά χαρακτηριστικά, κρύβουν σημαντικές υπεραξίες για την εταιρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ