Η Ρωσία συμφωνεί γενικά ότι ο κατάλογος των σημείων των ΗΠΑ σχετικά με την Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για μελλοντικές συμφωνίες, δήλωσε την Πέμπτη ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά και λέξη προς λέξη το σχέδιο ειρήνης για την Ουκρανία» είπε χαρακτηριστικά.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με την Ευρώπη για εγγυήσεις ασφαλείας και ξεκαθάρισε πως η Ρωσία δεν έχει πρόθεση να επιτεθεί στη Γηραιά Ήπειρο.
Ο Πούτιν είπε ακόμα πως η Ρωσία δεν ζήτησε ποτέ να επιστρέψει στη G7, ενώ ξεκαθάρισε πως περιμένει Αμερικανούς διαπραγματευτές στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα.
Σε άλλο σημείο, επιβεβαίωσε πως το Άμπου Ντάμπι έχει επιλεγεί ως χώρος συνάντησης και διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αντιπροσώπων, προσθέτοντας πως η παρουσία εκπροσώπου από την Ουάσινγκτον «αποτέλεσε έκπληξη».
Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε και για τις εξελίξεις στο πεδίο της Ουκρανίας, σημειώνοντας πως οι Ουκρανοί έχασαν 47.000 στρατιώτες μόνο τον Οκτώβριο.