Ρωσία

Λαβρόφ: «Μετά την ανταλλαγή αιχμαλώτων, έτοιμοι για σχέδιο ειρήνης με Ουκρανία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία θα είναι έτοιμη να καταθέσει επίσημο σχέδιο διευθέτησης προς την Ουκρανία, μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνημένη ανταλλαγή αιχμαλώτων. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα εργάζεται ήδη εντατικά πάνω στη δεύτερη φάση των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, το επόμενο στάδιο προβλέπει την κατάρτιση, από κάθε πλευρά, πρότασης εγγράφου που θα αποτυπώνει συγκεκριμένους όρους για την επίτευξη «σταθερής, μακροπρόθεσμης και συνολικής ειρηνευτικής συμφωνίας».

«Εμείς, από την πλευρά μας, παραμένουμε προσηλωμένοι στις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν κατά τις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης. Ολοκληρώνουμε αυτή τη στιγμή τις εσωτερικές διαδικασίες για τη σύνταξη της λίστας αιχμαλώτων, στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής με την αναλογία ‘χίλιοι προς χίλιους’», ανέφερε ο Λαβρόφ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 448

"Αποσυνδέστε αμέσως το Wi-Fi" Τι τρομερό διαπίστωσαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατά την επίθεση κατά των στρατιωτικών αεροδρομίων

Ποιες διαπιστώσεις και τρομερά συμπεράσματα αφορούν σαφώς την ελληνική πολεμική μηχανή σε περίπτωση ελληνοτουρκικής...
Ένοπλες Συρράξεις 126

Νέα έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή του Βορονέζ προκάλεσε σοβαρές ζημιές -Πεσκόφ: Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει με πάταγο στο Κίεβο

Ρώσος Στρατηγός Karakaev: «Ο Oreshnik μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε στην Ευρώπη»- Η Ρωσία είναι έτοιμη. Τα αντίποινα...