Πούτιν
Ρωσία

Πούτιν: Μετά τον Μπελαούσοφ διόρισε ακόμη έναν οικονομολόγο στο υπ. Άμυνας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε άλλον έναν οικονομολόγο, τον πρώην υφυπουργό Οικονομίας Όλεγκ Σαβέλιεφ, στη θέση του υφυπουργού Άμυνας, γεγονός που αποτελεί περαιτέρω ένδειξη ότι στόχος του είναι να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της πολεμικής οικονομίας της χώρας.

Ο Πούτιν αιφνιδίασε την περασμένη εβδομάδα, όταν απομάκρυνε τον επί χρόνια υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον αντικατέστησε με τον Αντρέι Μπελαούσοφ, οικονομολόγο και πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό. Ο Σαβέλιεφ είχε εργαστεί στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ 2008-14 και, για μικρό χρονικό διάστημα, ήταν αναπληρωτής του Μπελαούσοφ ο οποίος ήταν υπουργός εκείνη την εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας ο Σαβέλιεφ είχε αναλάβει υπουργός Κριμαϊκών Υποθέσεων (2014-15).

Την τελευταία πενταετία εργαζόταν στο Ρωσικό Ελεγκτικό Συνέδριο επιβλέποντας τις κρατικές δαπάνες στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Κλιμάκωση του πολέμου δείχνει η επιλογή Μπελούσοφ στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

Πριν από μία βδομάδα, δημοσίευμα του Politico ανέφερε ότι η επιλογή του Αντρέι Μπελούσοφ, του βλοσυρού οικονομολόγου στη θέση του επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας δείχνει ότι ο Πούτιν έχει στόχο να κερδίσει τον πόλεμο εντείνοντας τα χτυπήματα κατά της Ουκρανίας.

Σε συνεντεύξεις του στα ΜΜΕ, ο Μπελούσοφ εμφανίζεται ως θρησκευόμενος συντηρητικός, μια εικόνα που συμβαδίζει με τη δημόσια παρουσία του ίδιου του Πούτιν.

Ο Μπελούσοφ είχε πει ότι είναι επιτακτική ανάγκη οι Ρώσοι στρατιώτες να διαθέτουν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και του εξοπλισμού επικοινωνιών καθώς και επαρκή πυρομαχικά. Αλλά δεν υπάρχει ανάγκη για μια ακόμη μαζική επιστράτευση, είπε. Ο Πούτιν στα τέλη του 2022 είχε δώσει εντολή για την επιστράτευση 300.000 εφέδρων, σε μια αντιλαϊκή κίνηση που ώθησε χιλιάδες Ρώσους να εγκαταλείψουν την χώρα για να αποφύγουν την στράτευση τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ