Ρωσία

Ρωσία: Τρέχει και δεν φτάνει! «Φορτώνει» τα σύνορα της με την Φινλανδία με πυραύλους Ισκαντέρ

«Εύφλεκτο» παραμένει το κλίμα στην Ευρώπη με τις κινήσεις «ψυχολογικού πολέμου» μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας να συνεχίζονται.

Μετά την προειδοποίηση της Ρωσίας στην Πολωνία ότι θα αποτελέσει «νόμιμο στόχο» της Μόσχας αν δεχτεί πυρηνικά του ΝΑΤΟ στην επικράτειά της, ήρθε μια ακόμη κίνηση που ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα και ανεβάζει τον πυρετό.

Όπως αναφέρει το iz.ru, η νεοσύστατη Στρατιωτική Περιφέρεια του Λένινγκραντ ενισχύεται με νέους σχηματισμούς. Μάλιστα, μια ξεχωριστή ταξιαρχία πυραύλων έχει δημιουργηθεί στην Καρελία, δηλαδή στα σύνορα με την νεοσύστατη στο ΝΑΤΟ Φινλανδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ταξιαρχία αυτή είναι οπλισμένη με πυραυλικά συστήματα Iskander-M, ανέφεραν πηγές της Izvestia από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Επιπλέον, το 11ο Σώμα Στρατού στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, καθώς και το 14ο Σώμα Στρατού στην περιοχή του Μούρμανσκ, μεταφέρθηκαν στην περιοχή. Οι Ρώσοι ειδικοί αποκαλούν την ενίσχυση των βορειοδυτικών συνόρων μια έγκαιρη και επαρκή απάντηση στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

«Ο σχηματισμός μιας ταξιαρχίας πυραύλων είναι μια πολύ επίκαιρη απόφαση. Αυτή είναι μια επαρκής απάντηση στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε στην Izvestia ο πρώην διοικητής του Στόλου της Βαλτικής, ναύαρχος Βλαντιμίρ Βάλουεφ.

«Αν έρθουν οι χειρότερες στιγμές, η ταξιαρχία πυραύλων θα μιλήσει με σιγουριά στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που αποτελούν απειλή», πρόσθεσε.

What is the accuracy of Iskander missiles

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...