Ρωσία

Ζαχάροβα: "Χωρίς τη Ρωσία οι διαπραγματεύσεις για ειρήνη στην Ουκρανία είναι άσκοπες"

Έντονη κριτική ασκεί η κυβέρνηση της Ρωσίας στις συνομιλίες που διεξάγονται αυτές τις μέρες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του χιονισμένου Νταβός, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία.

«Χωρίς τη ρωσική συμμετοχή, τέτοιες διαπραγματεύσεις είναι άσκοπες και επιβλαβείς», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Οι 'Αρχές της Ειρήνης για την Ουκρανία' που προσπαθούν να επεξεργαστούν οι διοργανωτές είναι εκ των προτέρων μη βιώσιμες επειδή βασίζονται στην παράλογη και απαράδεκτη 'Φόρμουλα' του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η «φόρμουλα» του Ουκρανού προέδρου εμπεριέχει επίσης την απαγόρευση των ειρηνικών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία», όπως κατήγγειλε.

«Ο Ζελένσκι είχε ζητήσει την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία, την τιμωρία των υπευθύνων για τον πόλεμο και τις ρωσικές αποζημιώσεις. Αυτό δεν είναι ρεαλιστικό», υπογράμμισε η Μαρία Ζαχάροβα.

Νταβός: Η ευρωπαϊκή άμυνα είναι το βασικό θέμα στη σημερινή «ατζέντα»

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, οι εργασίες του οποίου είναι σε εξέλιξη στο Νταβός της Ελβετίας, ο ρωσικός πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις του θα έχουν περίοπτη θέση στην ατζέντα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα για την ευρωπαϊκή άμυνα, στην οποία θα είναι παρόντες, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ