πετρέλαιο και Πούτιν
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

"Η Ευρώπη είναι ηλίθια! Αγοράζει το αέριό μας ακριβότερα μέσω τρίτων"-Τα λόγια του Πούτιν τάραξαν ακαριαία την τιμή του πετρελαίου (Βίντεο)

Η τιμή του πετρελαίου είδε αύξηση σήμερα Πέμπτη 12 Οκτωβρίου εξαιτίας ανησυχιών περί προμήθειας, οι οποίες δημιουργήθηκαν αφότου η Ρωσία επιβεβαίωσε πως θα συνεχίσουν να υφίσταται περιορισμοί στην παραγωγή στον οργανισμό OPEC+ (Οργανισμός Χωρών Εξαγωγέων Πετρελαίου). Ωστόσο, μία προβλεπόμενη μαζική απότομη αύξηση στα αποθέματα αργού πετρελαίου των Ηνωμένων Πολιτειών εμπόδισε προσωρινά την ανοδική αύξηση της τιμής, ανέφερε το πρακτορείο Anadolu.

Την Πέμπτη η Σαουδική Αραβία βοήθησε στην σταθεροποίηση των τιμών στην αγορά πετρελαίου παρέχοντας επιπλέον βαρέλια, σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης Saudi Press Agency.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τιμή του πετρελαίου είδε περαιτέρω μείωση αφότου το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο (API) ανακοίνωσε την εκτίμησή του πως θα ενσωματωθούν 12,9 εκατομμύρια βαρέλια στο αμερικανικό απόθεμα αργού πετρελαίου, μιας και πριν ανέμεναν αύξηση 1,3 εκατομμύριων βαρελιών.

Μία μεγάλη αύξηση στο αποθέματα των Αμερικανών κατευνάζει τις ανησυχίες της αγοράς περί χαμηλής ζήτησης.

Η αμερικανική Διαχείριση Πληροφοριών για την Ενέργεια (EIA) θα ανακοινώσει δεδομένα για τα αποθέματα πετρελαίου αργότερα μέσα στην ημέρα. Εάν η αύξηση στα επίπεδα των αποθεμάτων επιβεβαιωθεί, τότε οι τιμές αναμένεται να σημειώσουν πτώση.

Ωστόσο, οι τιμές αυξήθηκαν και για έναν άλλο λόγο, ο οποίος δεν είναι άλλος από τα λόγια του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν τις τελευταίες ώρες. Ο Ρώσος ηγέτης πρότεινε στην ομάδα OPEC να κρατήσει «στενές» τις προμήθειες, δηλαδή να συνεχίσει ο περιορισμός στην παραγωγή.

Μιλώντας συγκεκριμένα στο υπόβαθρο της Εβδομάδας Ρωσικής Ενέργειας στην Μόσχα, ο Πούτιν δήλωσε εχθές πως η συνεργασία μεταξύ του OPEC και των συνεργατών του θα συνεχίσει, ενώ υπέδειξε πως η απόφαση περιορισμού των προμηθειών στις παγκόσμιες αγορές ήταν μόνιμη.

Τι Είπε Χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρόεδρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εάν η Ευρώπη έλεγε 'δεν θα αγοράζουμε αέριου ούτε μέσω Ουκρανίας, ούτε μέσω Τουρκίας. Απλά δεν θα αγοράσουμε τίποτα, θα τρώμε χόρτο από εδώ και πέρα και δεν θα δώσουμε ευρώ στην Ρωσία' τότε θα το καταλάβαινα και θα το κατανοούσα. Αλλά όχι, δεν κάνουν αυτό, απλά πάνε και αγοράζουν μέσω τρίτων ενεργειακούς πόρους και όχι απευθείας από μας. Αυτό είναι ηλιθιότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Μόσχας, επηρεάζοντας με αυτά και τα υπόλοιπα λόγια του τις τιμές πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω το εν λόγω απόσπασμα της ομιλίας του Ρώσου ηγέτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...