Σουροβίκιν
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ζει και βασιλεύει! Ο Στρατηγός "Αρμαγεδδών" εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά μετά την εξέγερση του Πριγκόζιν

Ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, γνωστός ως «Στρατηγός Αρμαγεδδών», ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά την αποτυχημένη εξέγερση μισθοφόρων των Βάγκνερ τον Ιούνιο και λέγεται ότι ανακρίθηκε, συνελήφθη και απολύθηκε με την υποψία ότι συμμετείχε στην εξέγερση , επανεμφανίστηκε ζωντανός, όπως γράφει ο Guardian, επικαλούμενος το News.ro.

Η Ostorojno Media δημοσίευσε μια φωτογραφία του πρώην διοικητή των ρωσικών δυνάμεων με τη σύζυγό του και υποστηρίζει ότι τραβήχτηκε τη Δευτέρα στη Μόσχα.

Η δημόσια υποστήριξη στον Σεργκέι Σουροβίκιν που εκφράστηκε πολλές φορές από τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, τον ηγέτη των Βάγκνερ που πέθανε στις 23 Αυγούστου σε αεροπορικό δυστύχημα, έκανε τον στρατηγό να θεωρείται σύμμαχος της ιδιωτικής πολιτοφυλακής στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας και να εγείρει ερωτήματα εάν αυτός ή άλλο υψηλό πρόσωπο -οι βαθμοφόροι διοικητές βοήθησαν την εξέγερση ή τουλάχιστον γνώριζαν εκ των προτέρων τα σχέδια του Πριγκόζιν.

Ο Σουροβίκιν, που είναι ένας εξέχων διοικητής, φημολογήθηκε ότι είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό ,ότι ανακρίθηκε ή ακόμη και φυλακίστηκε στη διαβόητη φυλακή Λεφόρτοβο. Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πριγκόζιν, ο Σουροβίκιν εμφανίστηκε σε ένα βίντεο, φαινόταν άβολος και χωρίς στρατιωτικά διακριτικά, και προέτρεψε τον ηγέτη της Wagner να αποσυρθεί.

Έκτοτε, δεν εμφανίστηκε δημόσια και διάφορα μέσα ενημέρωσης από τη Ρωσία και το εξωτερικό ανέφεραν ότι ερευνήθηκε για πιθανή συνέργεια στην εξέγερση του Πριγκόζιν. Ο Σουροβίκιν κέρδισε το παρατσούκλι του «Στρατηγός Αρμαγεδδών» κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Τον περασμένο Οκτώβριο, τέθηκε επικεφαλής των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, αλλά τον Ιανουάριο ο ρόλος αυτός ανατέθηκε στον ίδιο τον στρατηγό Βαλέρι Γκεράσιμοφ, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, και ο Σουροβίκιν διορίστηκε αναπληρωτής του Γκεράσιμοφ.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ