συντριβή αεροσκάφους Πριγκόζιν
Ρωσία

Οργιάζουν οι θεωρίες συνομωσίας για τον θάνατο του Πριγκόζιν-Είχε προβλέψει την πτώση του τζετ του ο σεφ του Πούτιν;

Ένα σύντομο βίντεο διάρκειας 40 δευτερολέπτων από μία παλαιότερη συνέντευξη στην οποία ο αρχηγός της Βάγκνερ, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε πως θα προτιμούσε να σκοτωθεί παρά να πει ψέματα στην χώρα του αποτέλεσε αφορμή για την δημιουργία πολλών νέων θεωριών στο διαδίκτυο σήμερα.

Στο ίδιο βίντεο, ο αρχηγός της ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας είχε αναφερθεί σε ένα αεροπλάνο που διαλύονταν στον αέρα, οπότε οι φήμες σχετικά με τον θάνατό του πήραν ξανά «φωτιά», μας ενημερώνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ζει ή Όχι ο Πριγκόζιν;

Οι αεροπορικές αρχές της Ρωσίας δήλωσαν πως ο επικεφαλής της ομάδας Βάγκνερ βρίσκονταν στο ιδιωτικό αεροπλάνο που συνετρίβη βορειοδυτικά της Μόσχας το βράδυ της Τετάρτης, ακριβώς δύο μήνες μετά την αποτυχημένη ένοπλη ανταρσία του Πριγκόζιν έναντι της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας. 

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «απόλυτα ψέματα» τις δυτικές αναφορές πως το Κρεμλίνο ευθύνεται για τον θάνατο του Ρώσου επιχειρηματία.

Ένα απόσπασμα μίας συνέντευξης του Πριγκόζιν με τον στρατιωτικό μπλόγκερ Σεμιόν Πέγκοφ, η οποία δημοσιεύθηκε αρχικά στις 29 Απριλίου, δείχνει τον Πριγκόζιν να λέει πως η Μόσχα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής επειδή η στρατιωτική της ηγεσίας σταδιακά απομακρύνει αυτούς που λένε την αλήθεια και αρνείται να αφαιρέσει από τις θέσεις τους υψηλόβαθμα μέλη.

«Σήμερα φτάσαμε ένα υψηλό όριο» δήλωσε στο σύντομο βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Gray Zone, το κανάλι της Βάγκνερ στο Telegram. «Γιατί μιλάω με τόση ειλικρίνεια; Επειδή δεν έχω κανένα δικαίωμα να πω ψέματα μπροστά σε αυτούς που θα ζήσουνε σε αυτήν την χώρα. Σας λένε ψέματα. Καλύτερα να με σκοτώσουν».

Και πρόσθεσε «Αλλά δεν θα πω ψέματα. Πρέπει με ειλικρίνεια να σας πω πως η Ρωσία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Και εάν δεν διορθωθούνε τα προβλήματα σήμερα, τότε το αεροπλάνο θα διαλυθεί στον αέρα».

Μέσα σε πολύ λίγες ώρες εκατοντάδες σχόλια προστέθηκαν κάτω από την δημοσίευση του καναλιού της ομάδας.

«Οπότε ήξερε τι γινόταν» έγραψε ένας χρήστης κάτω από το βίντεο.

Κάποιες φήμες προτείνουν πως ο Πριγκόζιν είναι ακόμη ζωντανός. Άλλοι φαντάζονται πως ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν και ο Σεργκέι Σουροβίκιν, πρώην επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία και πρώην επικεφαλής της των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων «κάθονται στην Τζαμάικα, πίνοντας πίνα κολάντα και καπνίζοντας πούρα».

Άλλες αναφορές στο διαδίκτυο κατηγορούνε το Κρεμλίνο, με ένα συγκεκριμένο σχόλιο να αναφέρει πως η συντριβή του αεροπλάνου του Πριγκόζιν ήταν απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. «Πρέπει να είσαι αμοιβάδα για να μην μπορείς να το καταλάβεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο χρήστης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Κόλαφος για την Τουρκία με NAVTEX από την Ελλάδα σε χώρο Αιγυπτιακής δικαιοδοσίας μετά από αίτημα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας

Αν αυτό δεν είναι αναγνώριση του φερέγγυου ρόλου που επιτελεί η Ελλάδα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τι άλλο...