ουκρανικό drone χτύπησε την ρωσική αεροπορική βάση Soltsy-2
Ρωσία

Χτυπήθηκε ρωσική αεροπορική βάση κοντά στην Εσθονία-Τυλίχθηκε στις φλόγες πανίσχυρο βομβαρδιστικό Tu-22M3! (Εικόνες)

Η αεροπορική βάση Soltsy-2, η οποία φιλοξενεί ρωσικά βομβαρδιστικά τύπου Tu-22M3 Backfire, χτυπήθηκε από ένα drone εχθές. Εικόνες από μαύρο καπνό να αναδύεται από την αεροπορική βάση έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, ωστόσο δεν ήταν ξεκάθαρο τι καίγονταν. Τώρα, νεότερες φωτογραφίες δείχνουν τουλάχιστον ένα βομβαρδιστικό τύπου Tu-22M3 να τυλίγεται στις φλόγες.

Οι εικόνες εμφανίστηκαν αρχικά στο Telegram, ωστόσο έπειτα εμφανίστηκαν και σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες. Το ρωσικό υπουργείο άμυνας δήλωσε πως ένα μη ταυτοποιημένο αεροσκάφος δέχθηκε ζημιά εξαιτίας μίας επίθεσης με drone.

«Γύρω στις 10:00 τοπική ώρα Μόσχας σήμερα, το καθεστώς του Κιέβου πραγματοποίησε μία τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιώντας ένα UAV έναντι ενός στρατιωτικού αεροδρομίου στην περιοχή του Νόβγκοροντ».

Πρόσθεσε πως το UAV ανιχνεύθηκε από το κέντρο παρατήρησης του αεροδρομίου και χτυπήθηκε με σφαίρες όπλων χειρός των Ρώσων.

Ως αποτέλεσμα της ουκρανικής επίθεσης, ξέσπασε πυρκαγιά στον χώρο στάθμευσης της βάσης, η οποία σβήστηκε από ομάδες πυροσβεστών, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Τέλος ανέφερε πως ένα αεροπλάνο δέχθηκε ζημιά, ωστόσο δεν υπήρξαν απώλειες μεταξύ του προσωπικού της βάσης ή των πυροσβεστών.

Που Βρίσκεται η Βάση;

Η εν λόγω ρωσική υποδομή να αναφέρουμε πως βρίσκεται περίπου 185 χιλιόμετρα νότια της μεγάλης πόλης της Αγίας Πετρούπολης και πάνω από 500 χιλιόμετρα δυτικά της Μόσχας. Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, δεν απέχει ούτε 160 χιλιόμετρα από την γειτονική Εσθονία, ενώ βρίσκεται 670 χιλιόμετρα βόρεια της Ουκρανίας. Το οπλοστάσιο από drones μεγάλου βεληνεκούς του Κιέβου έχει επεκταθεί κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες, με τους Ουκρανούς να το αποδεικνύουν με τις πρόσφατες επιθέσεις τους στην Μόσχα.

Έχουν υπάρξει και άλλα περιστατικά δολιοφθοράς σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις που βρίσκονται μακριά από την Ουκρανία, πράγμα που σημαίνει πως είναι πιθανό να χτυπήθηκε η βάση Soltsy-2 από drone που εκτοξεύθηκε αρκετά κοντά της από μία τέτοια ουκρανική ομάδα σαμποτέρ.

Όσον αφορά τα σοβιετικής εποχής βομβαρδιστικά Tu-22M πρέπει να τονίσουμε πως αυτά τα αεροσκάφη έχουν αποτελέσει πηγές πολλών προβλημάτων για την Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022 μέχρι και σήμερα. Αυτά τα βομβαρδιστικά έχουν χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση παλιών υπερηχητικών πυραύλων Kh-22, ωστόσο και των νεότερων εκδόσεων Kh-32, οι οποίοι είναι κυρίως βαριοί αντιπλοϊκοί πύραυλοι. Οι υψηλές ταχύτητες αυτών των όπλων δεν επιτρέπουν στην Ουκρανία να αντιδράσει έγκαιρα και αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα οι ρωσικοί πύραυλοι να καταστρέφουν τους στόχους τους. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ