Ρωσία
Ρωσία

Ρωσία: Έχει αφαιρέσει χιλιάδες σοβιετικά τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα από τη μεγάλη στρατιωτική της αποθήκη στη Σιβηρία

Το μεγαλύτερο κέντρο αποθήκευσης στρατιωτικού εξοπλισμού της Ρωσίας έχει αδειάσει σχεδόν το 50% των σοβιετικών αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων που ήταν αποθηκευμένα εκεί πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα των Moscow Times που βασίζεται σε ανάλυση δορυφορικών εικόνων  .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η στρατιωτική αποθήκη Vagjanovo, έξω από την πρωτεύουσα της περιοχής Buryat, Ulan-Ude, στην ανατολική Σιβηρία, είναι μόνο μία από τις περίπου 20 τέτοιες τοποθεσίες που εντόπισαν οι Moscow Times, καλύπτοντας μια έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν πέντε μήνες πριν από την έναρξη της εισβολής από τη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022 δείχνουν ότι περίπου 3.840 σοβιετικά τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα κρατούνταν στο Vagjanovo. Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα, τον Νοέμβριο του 2022, περίπου 2.600 στρατιωτικά οχήματα παρέμειναν στην αποθήκη – μείωση 40% από το σύνολο που παρατηρήθηκε πριν από τον πόλεμο.

Στρατιωτικός εξοπλισμός αυτού του τύπου μπορεί επίσης να φυλάσσεται σε κτίρια με συστήματα εξαερισμού και θέρμανσης, σε υπόστεγα ή κάτω από στέγαστρα, τα περισσότερα από τα οχήματα που παρατηρήθηκαν στο Vagjanovo κρατήθηκαν στο ύπαιθρο. Το Vagjanovo, ωστόσο, διαθέτει και 10 υπόστεγα, στα οποία θα μπορούσαν να στεγαστούν έως και 400 τεθωρακισμένα οχήματα.

Σχεδόν τα μισά από τα άρματα μάχης που ήταν αποθηκευμένα στο Vagjanovo δεν είχαν πλέον πυργίσκους, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα αφαιρέθηκαν τον περασμένο χρόνο για να εφοδιαστούν με νέα εξαρτήματα και εξοπλισμό, καθώς η Μόσχα βασίζεται όλο και περισσότερο σε παλιά άρματα μάχης με τα οποία αντικαθιστούν εκείνα που καταστράφηκαν στο πεδίο της μάχης. Από τις 31 Μαΐου, η Ρωσία έχασε περισσότερα από 2.000 άρματα μάχης από τα συνολικά 3.000 άρματα μάχης που αποτελούσαν μέρος της αρχικής εφεδρείας, σύμφωνα με το Project Oryx.

Η Ρωσία έχει αρχίσει να εισάγει εξαρτήματα για άρματα μάχης και πυραύλους που αρχικά πούλησε σε χώρες όπως η Ινδία και η Μιανμάρ, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης. Μεταξύ του επανεισαγόμενου εξοπλισμού είναι χιλιάδες τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή και κάμερες αρμάτων μάχης, τα οποία, σύμφωνα με αναλυτές, χρησιμοποιούνται για την αναβάθμιση των παλαιών αρμάτων μάχης T-72 που οι Ρώσοι έχουν ακόμα στο απόθεμα.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ζήτησε τον Ιούλιο να αυξηθεί η παραγωγή αρμάτων μάχης για να καλύψει τις ανάγκες των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, αφού το Κίεβο εξαπέλυσε αντεπίθεση με όπλα που προμήθευσε η Δύση.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ