Ρωσία

Ο Ερντογάν παρακαλεί τον Πούτιν: Μην το κάνεις... μην κλιμακώσεις περαιτέρω την ένταση

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η έκκληση για τερματισμό περαιτέρω κλιμάκωσης ήρθε μετά τον βομβαρδισμό της Μόσχας σε εγκαταστάσεις ζωτικής σημασίας για τις παραδόσεις σιτηρών από την Ουκρανία, γράφει η Kyiv Post.

Ο Ερντογάν ήταν βασικός παράγοντας στη συμφωνία που τώρα κατέρρευσε, η οποία επέτρεψε στις ουκρανικές αποστολές σιτηρών να περάσουν με ασφάλεια μέσω της Μαύρης Θάλασσας και τοποθετήθηκε ως μεσολαβητής στη σύγκρουση.

Ο Τούρκος ηγέτης είπε ότι «δεν πρέπει να γίνουν βήματα που θα κλιμακώσουν την ένταση στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

Τόνισε τη σημασία της συμφωνίας για τα σιτηρά, την οποία αποκάλεσε «γέφυρα για την ειρήνη», αναφέρει η Kyiv Post.

Η συμφωνία, με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών, επέτρεψε στην Ουκρανία να εξάγει σιτηρά μέσω των λιμανιών της στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά έληξε τον περασμένο μήνα μετά την αποχώρηση της Μόσχας από αυτήν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Πληροφοριακός πόλεμος Ελλάδος -Τουρκίας: Ελληνικός λογαριασμός δημοσίευσε ολόκληρο χάρτη του προεδρικού συγκροτήματος του Ερντογάν

Για λόγους εθνικής ασφαλείας δεν δημοσιεύουμε κανένα βίντεο των Τούρκων και κακώς ελληνικά ΜΜΕ προχώρησαν στην...