Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Αποκάλυψη-Ρωσική Δούμα: Ετοιμαζόμαστε για μεγάλο πόλεμο το 2024-Διάσπαση του ουκρανικού μετώπου στο Κρασναλιμάνσκ ανακοίνωσε η Μόσχα (Βίντεο)

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι “τα ρωσικά στρατεύματα προέλασαν σχεδόν τρία χιλιόμετρα προς την κατεύθυνση Κρασνολιμάνσκι.

"Οι μονάδες της 15ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού της ομάδας στρατευμάτων "Κέντρο" συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή του οικισμού Σεργκέεβκα στο Λουγκάνσκ.

Η προέλαση ανήλθε σε τρία χιλιόμετρα κατά μήκος του μετώπου και 2.700 μέτρα βάθος στο άμυνα του εχθρού», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο.

Επιπλέον το ίδιο ανακοίνωσε ότι, ο ρωσικός στρατός απέκρουσε τέσσερις επιθέσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο Ντονμπάς.

Την τελευταία ημέρα, ο εχθρός έχασε περισσότερους από 190 στρατιώτες, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τέσσερα φορτηγά, δύο οβιδοβόλα, Τρία αυτοκινούμενα πυροβόλα Gvozdika και ένα ραντάρ αντι-πυροβολικού AN / TPQ-50”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η επίσκεψη Σοιγκού στην Βόρεια Κορέα επιφέρει μεγάλες γεωστρατηγικές αλλαγές

Η Ρωσία ενισχύει την αμυντική της συμμαχία με τη Βόρεια Κορέα. Η αποτυχία του Βλαντιμίρ Πούτιν να δράσει γρήγορα ενάντια στην εξέγερση του Πριγκόζιν υποδηλώνει ότι είναι «αβέβαιος» για την ικανότητά του να συσπειρώσει τη ρωσική ελίτ γύρω του, αναφέρει το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου σε βίντεο.

Το πιο σοβαρό όμως από όλα είναι το μύνημα του Κρεμλίνου μέσω των ρωσικών εφημερίδων, σύμφωνα με το οποίο η ρωσική Δούμα ( βουλή) κάνει σχεδιασμούς επέκτασης της στρατιωτικής θητείας στα 30 έτη.

Οι επικεφαλίδες μεγάλων ρωσικών εφημερίδων ( όλες πρόσκεινται στον Πούτιν) αναφέρουν ότι η “Δούμα μυρίζεται έναν μεγάλο πόλεμο”, υπονοώντας φυσικά έναν παγκόσμιο πόλεμο μεταξύ Ρωσίας-Κίνας και ΝΑΤΟ-ΗΠΑ.

Πολωνικές δυνάμεις κοντά στα σύνορα με την Λευκορωσία και το Καλίνινγκραντ

Σύμφωνα με τον Λευκορώσο ηγέτη, μια από τις πολωνικές ταξιαρχίες βρίσκεται τώρα 40 χιλιόμετρα από το ιστορικό Μπρεστ, ενώ μια άλλη τεθωρακισμένη Ταξιαρχία είναι περίπου εκατό χιλιόμετρα από το Γκρόντνο.

Τι μπορεί να σημαίνουν όμως όλα αυτά; Η Πολωνία προετοιμάζεται σοβαρά για επίθεση στη Λευκορωσία;
“Πιθανόν η Βαρσοβία να σχεδιάζει να ξεκινήσει μια επιχείρηση κατά της Λευκορωσίας με φόντο την επικείμενη ήττα της Ουκρανίας” δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Λάρι Τζόνσον.

Ο Ρώσος ειδικός Ντμίτρι Ραντιόνοφ ανέφερε ότι “η Πολωνία, σε μια κρίση απόγνωσης, προσπαθεί να κάνει κάτι για να παρασύρει το ΝΑΤΟ στην ουκρανική σύγκρουση. Αυτή τη στιγμή καταλαβαίνουν ότι η Ουκρανία χάνει», είπε ο ίδιος.

Ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι η απότομη στρατιωτικοποίηση της Πολωνίας, και η δήλωση κυβερνητικών αξιωματούχων της  σχετικά με την πρόθεσή τους να αυξήσουν το μέγεθος του στρατού σε 200 χιλιάδες άτομα, μαζί με την συμμετοχή  Εφέδρων πολιτών σε ασκήσεις με τον στρατό, καθώς και την θέσπιση νόμων που διευκολύνουν την επιστράτευση, συγκέντρωση όπλων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας ισχυρής «θωρακισμένης γροθιάς» από εκατοντάδες άρματα μάχης που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και την Νότια Κορέα, δηλώνουν ρωσικές πηγές.

“Υπενθυμίζεται ότι η Πολωνο-Λιθουανική-Ουκρανική ταξιαρχία "Hetman Konstantin Ostrozhsky" δημιουργήθηκε για να επιτεθεί στη Λευκορωσία. Είναι σαφές ότι ο μόνος απολύτως αξιόπιστος ανασταλτικός παράγοντας για τη Βαρσοβία, η οποία ιδανικά δεν θα την πείραζε να επωφεληθεί από ορισμένα από τα εδάφη που κάποτε της είχαν αφαιρεθεί τόσο από την Δυτική Ουκρανία όσο και από την Δυτική Λευκορωσία, είναι η προοπτική μιας σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Ωστόσο, ο κύριος στόχος είναι πραγματικά να παρασυρθεί το ΝΑΤΟ σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής, αλλά είναι πιθανό ότι το έναυσμα για έναν νέο πόλεμο θα μπορούσε να είναι η ήττα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Δηλαδή, τη στιγμή που γίνεται απολύτως προφανές ότι η Ουκρανία έχει χάσει την ικανότητα αντίστασης και τα ρωσικά στρατεύματα θα περάσουν στη δεξιά όχθη του Δνείπερου, η Βαρσοβία μπορεί να εισέλθει στον πόλεμο”, αναφέρει ο Ραντιόνοφ.

Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Σκοτ ​​Ρίτερ, η πιθανότητα περικύκλωσης του Καλίνινγκραντ σε περίπτωση ήττας του Κιέβου, μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο.

Ο Ρίτερ, ωστόσο, είναι βέβαιος ότι η Ρωσία θα απαντήσει δυναμικά εάν οι χώρες του ΝΑΤΟ προσπαθήσουν να αποκλείσουν την περιοχή του Καλίνινγκραντ.

” Πιθανός αποκλεισμός του Καλίνινγκραντ θα είναι μια πράξη πολέμου κατά της Ρωσίας, η οποία θα δώσει εκατό τοις εκατό στρατιωτική απάντηση σε ένα τέτοιο βήμα”, είπε ο ίδιος.

Σε αυτή την περίπτωση, προκειμένου να ξεμπλοκάρει το Καλίνινγκραντ για τη Ρωσία, θα γίνει οξύ το ζήτημα της διάρρηξης του διαδρόμου Suwalki, ενός περάσματος κατά μήκος των συνόρων Πολωνίας-Λιθουανίας, που παρέχει τη συντομότερη οδό επικοινωνίας με τον ρωσικό θύλακα.

“Και ναι, σε αυτή την περίπτωση, η συμμετοχή της Λευκορωσίας καθίσταται αναπόφευκτη, από το έδαφος της οποίας θα τοποθετηθεί αυτός ο διάδρομος. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο σημαντικό για το ΝΑΤΟ να εξουδετερώσει το Μινσκ”, δήλωσε ο Ρίτερ.

Η επίθεση του ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει έναν πυρηνικό πόλεμο;

Το μόνο ερώτημα που δεν μπορεί παρά να μπερδέψει όλους τους πιθανούς συμμετέχοντες στη σύγκρουση είναι τι γίνεται με τα πυρηνικά όπλα που βρίσκονται στην περιοχή του Καλίνινγκραντ;

Στη Δύση, υπάρχει ακόμη και μια θεωρία του «περιορισμένου πυρηνικού πολέμου», το ίδιο το γεγονός της ύπαρξης του οποίου υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει πλέον φόβος για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, που εγγυάται την καταστροφή της ανθρωπότητας, ενώ τοπ ΝΑΤΟ έχει ξεκαθαρίσει ότι στόχος του είναι να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στην Ρωσία και δεν θα υποχωρήσει από αυτόν ότι και να γίνει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ