πυροβόλο
Ρωσία

Οι «Βαγκνερίτες» ξεκίνησαν να εκπαιδεύουν τον λευκορωσικό στρατό-Εθεάθη ο «εξόριστος» Πριγκόζιν σε σκηνή στην χώρα! (Εικόνα & Βίντεο)

Βάση νεότερων αναφορών, φαίνεται πως σήμερα η ρωσική μισθοφορική ομάδα της Βάγκνερ εκπαιδεύει Λευκορώσους στρατιώτες σύμφωνα με το υπουργείου άμυνας της χώρας και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Το υπουργείο άμυνας της Λευκορωσίας δήλωσε πως η εκπαίδευση λαμβάνει χώρα κοντά στην πόλη Asipovichy, περίπου 90 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Μινσκ.

«Οι μαχητές [της Βάγκνερ] ανέλαβαν ρόλο εκπαιδευτών σε διάφορες στρατιωτικές ασκήσεις» έγραψε το λευκορωσικό υπουργείο άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η είδηση από το πρακτορείο Reuters δημοσιεύθηκε πρώτη φορά την Τρίτη και ανέφερε πως κάποιοι μαχητές της Βάγκνερ βρίσκονταν ήδη στην Λευκορωσία.

Τα νέα έγιναν γνωστά μία ημέρα αφότου το αμερικανικό Πεντάγωνο δήλωσε πως μισθοφόροι της Βάγκνερ δεν συμμετέχουν «σε σημαντικό αριθμό» σε μαχητικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Αν και η ακριβής θέση του αρχηγού της ομάδας Βάγκνερ, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, παραμένει άγνωστη, η παρακάτω φωτογραφία που εμφανίστηκε πρόσφατα σε ρωσικά μέσα φαίνεται να δείχνει τον ίδιο σε κάποια σκηνή πεδίου κάπου στην Λευκορωσία. Μάλλον εκεί τον έστειλε ο Πούτιν, εξορίζοντάς τον έπειτα από την ένοπλη εξέγερση της ομάδας του στην νοτιοδυτική Ρωσία τις περασμένες εβδομάδες.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε δηλώσει αρχικά πως επιθυμούσε οι μαχητές της Βάγκνερ να διαμείνουν σε στρατόπεδο στην χώρα του ώστε να μπορέσουν να εκπαιδεύσουν τα στρατεύματά του με βάση την μαχητική εμπειρία τους.

«Μπορούνε να μας πουν για τα όπλα: ποια λειτούργησαν καλά και ποια όχι. Και για τακτικές και για όπλα και για το πώς να επιτεθούμε, πώς να αμυνθούμε. Είναι πολύτιμες πληροφορίες. Αυτό είναι αυτό που χρειαζόμαστε να πάρουμε από τους Βαγκνερίτες» είχε δηλώσει ο Λουκασένκο λίγο αφότου έδωσε τέλος στην ένοπλη ανταρσία του Πριγκόζιν.

Τώρα φαίνεται πως το σχέδιο του Λευκορώσου ηγέτη προχωράει κανονικά.

Καταστράφηκε Ουκρανική Αποθήκη Πυρομαχικών στην Ζαπορίζια

Σε άλλη πρόσφατη είδηση τώρα, Ρώσοι μαχητές κατέστρεψαν μία στρατιωτική αποθήκη των ουκρανικών στρατευμάτων στην πόλη της Ζαπορίζια, δήλωσε ο επικεφαλής του κινήματος «Είμαστε Μαζί με την Ρωσία» Βλαντιμίρ Ρογκόφ, στην RIA Novosti.

«Το περασμένο βράδυ, ένα ακριβές πλήγμα πραγματοποιήθηκε σε μία στρατιωτική αποθήκη Ουκρανών στρατιωτών στην πόλη της Ζαπορίζια» αποκάλυψε.

Σύμφωνα με τον Ρογκόφ, ακούστηκε ο χαρακτηριστικός ήχος της πυροδότησης των πυρομαχικών της αποθήκης κατά το χτύπημα του ουκρανικού στόχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο επικεφαλής του κινήματος εξήγησε έπειτα πως τα πλήγματα στις αποθήκες πυρομαχικών πίσω από τις ουκρανικές γραμμές θα έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση των βομβαρδισμών έναντι ειρηνικών πόλεων στο μέρος της περιοχής που ελέγχεται από τον ρωσικό στρατό.

Η είδηση ήρθε μία περίοδο που όλο και περισσότεροι τέτοιοι ουκρανικοί στόχοι πλήττονται με επιτυχία από ρωσικά όπλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...