Ρωσία

Ρωσία: Επέστρεψαν 102 εκατ. ρούβλια στον Πριγκόζιν

Οι ρωσικές αρχές επέστρεψαν, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, 10 δισεκατομμύρια ρούβλια (102 εκατομμύρια ευρώ) στον εξόριστο στη Λευκορωσία ηγέτη της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν. O «θησαυρός» του Πριγκόζιν είχε κατασχεθεί σε επιδρομές της ρωσικής αστυνομίας κατά τη διάρκεια της προέλασης του Πριγκόζιν προς τη Μόσχα τον περασμένο μήνα. 

O «θησαυρός» του Πριγκόζιν είχε κατασχεθεί σε επιδρομές της ρωσικής αστυνομίας κατά τη διάρκεια της προέλασης του Πριγκόζιν προς τη Μόσχα  – Οι φωτό με τα χαρτόκουτα έξω από τα κεντρικά γραφεία της Wagner είχαν γίνει viral 

Οι αρχές επιβολής του νόμου στην Αγία Πετρούπολη κατέσχεσαν το μεγάλο χρηματικό ποσό - μαζί με «εκατοντάδες χιλιάδες» δολάρια ΗΠΑ και πέντε ράβδους χρυσού - σε επιδρομές σε ακίνητα που συνδέονται με το Πριγκόζιν στις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Fontanka. Οι φωτογραφίες με τα χαρτόκουτα έξω από τα κεντρικά γραφεία της Wagner είχαν γίνει viral.

Σημειώνεται ότι σε μήνυμά του την Τρίτη ο Πριγκόζιν ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της πρόσφατης αποτυχημένης ανταρσίας του.

«Θέλω να καταλάβετε ότι η "Πορεία Δικαιοσύνης" μας είχε στόχο την εξουδετέρωση των προδότων και την κινητοποίηση της κοινωνίας μας», είπε ο Πριγκόζιν, στο φωνητικό μήνυμα διάρκειας 41 δευτερολέπτων που δημοσιεύτηκε στο Telegram. «Στο εγγύς μέλλον, είμαι σίγουρος ότι θα δείτε τις επόμενες νίκες μας στο μέτωπο. Ευχαριστώ παιδιά!»

Στην τελευταία δήλωση που δημοσιεύτηκε στα δικά του κανάλια στο Telegram στις 26 Ιουνίου, ο επικεφαλής της Wagner είχε πει ότι έδωσε εντολή στους άντρες του να επιστρέψουν στη βάση για να αποτρέψουν ένα λουτρό αίματος.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξαντερ Λουκασένκο επιβεβαίωσε ότι ο Πριγκόζιν έφτασε στη Λευκορωσία την περασμένη Τρίτη, ωστόσο παραμένει ασαφές πού ακριβώς βρίσκεται.

Την ίδια στιγμή πάντως, ο επιτελάρχης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Βαλερί Γκερασίμοφ, καθώς και ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν δεν έχουν δώσει σημεία ζωής μετά την ανταρσία. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ