Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Στο "κόλπο" και η Ταϊβάν: Εντόπισε και παρακολούθησε ζεύγος ρωσικών πολεμικών πλοίων στις ανατολικές ακτές του νησιού

Η Ταϊβάν έστειλε αεροσκάφη και πλοία αργά την Τρίτη για να παρακολουθήσει τη διέλευση δύο ρωσικών πολεμικών πλοίων στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της, σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του νησιού.

Δύο ρωσικές φρεγάτες ταξίδεψαν βόρεια κατά μήκος της ακτής προς την Ανατολική Θάλασσα της Κίνας γύρω στις 11 το βράδυ της Τρίτης, ανέφερε το υπουργείο σε δελτίο τύπου την Τρίτη. Δεν διευκρίνισε σε πόση απόσταση από την ακτή βρίσκονταν τα πλοία.

Σε απάντηση, ο στρατός της Ταϊβάν χρησιμοποίησε "κοινές μεθόδους πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης" και "απέστειλε αεροσκάφη αποστολής, πλοία και πυραυλικά συστήματα ξηράς για να παρακολουθήσει στενά" τα ρωσικά πλοία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τα πλοία συνέχισαν την πορεία τους και εγκατέλειψαν την "περιοχή αντίδρασης" της Ταϊβάν νοτιοανατολικά του Σουάο, μιας πόλης στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού που φιλοξενεί επίσης μια ναυτική βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Ενώ η Ταϊβάν αναφέρει σχεδόν καθημερινή δραστηριότητα από τον κινεζικό στρατό στα ανοικτά των δυτικών ακτών της στο Στενό της Ταϊβάν - 49 κινεζικά αεροσκάφη και 20 πλοία έχουν αναφερθεί στον υδάτινο δρόμο από την Κυριακή - η ρωσική δραστηριότητα είναι λιγότερο συχνή.

Η διέλευση των πολεμικών πλοίων έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την οργάνωση από την Ομάδα Βάγκνερ, μια ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση, μιας σύντομης, διήμερης εξέγερσης κατά της ρωσικής κυβέρνησης, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή με την κατάληψη από την ομάδα του στρατιωτικού αρχηγείου στο Ροστόφ-ον-Ντον και ολοκληρώθηκε το Σάββατο, αφού αποχώρησαν και αποσύρθηκαν από την πόλη.

Έρχεται επίσης λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο Πεκίνο για να συναντηθεί με υψηλόβαθμους Κινέζους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, την οποία ο Μπλίνκεν χαρακτήρισε "ειλικρινή και εποικοδομητική", αλλά απέτυχε να εξασφαλίσει την κορυφαία προτεραιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών για ανανέωση της επικοινωνίας μεταξύ των στρατιωτικών των δύο χωρών.

Το Πεκίνο θεωρεί την Ταϊβάν, μια λειτουργικά ανεξάρτητη δημοκρατία, ως αποσχισθείσα επαρχία και στοχεύει στην επανένωσή της με την ηπειρωτική χώρα.

Η Κίνα και η Ρωσία παραμένουν στενοί σύμμαχοι, με τις δύο χώρες να συντονίζουν τακτικά στρατιωτικές ασκήσεις μαζί, αν και το Πεκίνο δεν έχει υποστηρίξει ανοιχτά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ