Ρωσία

Οι σύμμαχοι του Καντίροφ επιτίθενται σκληρά στον Πριγκόζιν: «Σταμάτα να φωνάζεις, έγινες μπλόγκερ»

Ένας από τους συμμάχους του Τσετσένου ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ επέκρινε δημόσια τον πιο εξέχοντα μισθοφόρο της Ρωσίας τον Γιεβγκένι  Πριγκόζιν την Πέμπτη, παρουσιάζοντάς τον ως μπλόγκερ που ουρλιάζει όλη την ώρα για προβλήματα, όπως αναφέρει το Reuters .

Η απάντηση από τους μισθοφόρους Wagner δεν άργησε να έρθει. Μέσω βίντεο, ο Άνταμ Ντελιμχάνοφ έστειλε ένα μήνυμα στον Πριγκόζιν, ο οποίος απευθυνόταν με το υποκοριστικό «Τζένια» και «εσένα»:

«Αν δεν καταλαβαίνεις, τότε μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας και να μας πεις τον τόπο και την ώρα, θα σου εξηγήσω. Τι δεν καταλαβαίνετε. Έχεις γίνει ένας μπλόγκερ που ουρλιάζει και φωνάζει σε όλους για όλα τα προβλήματα». «Σταμάτα να φωνάζεις και να ουρλιάζεις», πρόσθεσε ο Ντελιμχάνοφ.

Το μήνυμα προκάλεσε μια γρήγορη επίπληξη από έναν από τους κορυφαίους μαχητές του Βάγκνερ, τον Ντμίτρι Ούτκιν, έναν πρώην αξιωματικό των ειδικών δυνάμεων που υπηρέτησε στη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών. «Από πού προήλθε αυτή η εξοικείωση: ποιος έδωσε το δικαίωμα να χρησιμοποιείς το «εσύ» και το «Τζένια»;» είπε ο Ούτκιν σε ένα μήνυμα που δημοσίευσε ο Πριγκόζιν στο Telegram.

«Κάποιοι πολίτες θα πρέπει να κοιτούν στον τοίχο για την ΝΤΡΟΠΗ που έχουμε». «Είμαι πάντα έτοιμος να μιλήσω από άνθρωπο σε άνθρωπο», πρόσθεσε ο Ούτκιν. Ο Καντίροφ, γιος του πρώην προέδρου της Τσετσενίας, Αχμάντ Καντίροφ, ο οποίος δολοφονήθηκε σε βομβιστική επίθεση το 2004 στο Γκρόζνι, πέρυσι ενέκρινε ορισμένες από τις επικρίσεις του Πριγκόζιν προς τους ανώτατους στρατιωτικούς αρχηγούς της Ρωσίας, αλλά η σχέση τους έχει καταστραφεί τους τελευταίους μήνες.

Ο Καντίροφ είναι στενός σύμμαχος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Πριγκόζιν, ο οποίος είπε την περασμένη εβδομάδα ότι το παρατσούκλι του πρέπει να είναι «ο χασάπης του Πούτιν» και όχι «ο μάγειρας του Πούτιν», είπε την Τετάρτη ότι ζήτησε από τους εισαγγελείς να ερευνήσουν εάν ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι άμυνας είχαν διαπράξει «εγκλήματα» πριν ή κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παγκοσμιοποίηση 0

Μετά τις συγκρούσεις με μετανάστες σε Ιταλία και Σουηδία ήρθε η σειρά της Βρετανίας-Απώθησαν ολόκληρη αστυνομική δύναμη (Βίντεο)

Για να κατανοήσουμε δε το δογματικό/ιδεολογικό υπόβαθρο του εξισλαμισμού μέσω της μετανάστευσης, ολόκληρα Τμήματα του...