Ρωσία

Αντάρτικο στη Ρωσία! Αποστάτες του Πούτιν κατέστρεψαν στρατιωτικό εξοπλισμό στο Μπέλγκοροντ-Πολεμούν κατά του "Πουτινισμού"

Η Ρωσική πολιτοφυλακή κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν που πέρασε στην περιοχή Μπέλγκοροντ που συνορεύει με την Ουκρανία την Πέμπτη δήλωσε ότι κατέστρεψε ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό, καθώς ο κυβερνήτης της περιοχής ανακοίνωσε την εκκένωση χιλιάδων κατοίκων.

Η Λεγεώνα της Ελευθερίας της Ρωσίας, που σχηματίστηκε εβδομάδες μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, δημοσίευσε εναέρια πλάνα και φωτογραφίες στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης που είπε ότι έδειχναν την «αποστρατιωτικοποίηση» του στρατού του Πούτιν στην περιοχή του Μπέλγκοροντ.

«Καταστρέψαμε ένα αυτοκινούμενο όλμο 2S4 «Tyulpan» και KAMAZ με τα πυρομαχικά τους», ανέφερε στο Twitter η ομάδα, η οποία αποτελείται από αποστάτες από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς και Ρώσους και Λευκορώσους εθελοντές.

Ο Ίλια Πονομάρεφ, ένας εξόριστος Ρώσος πολιτικός που λέει ότι είναι ο πολιτικός εκπρόσωπος της Λεγεώνας της Ελευθερίας της Ρωσίας είπε στο Newsweek την Πέμπτη ότι η ομάδα, μαζί με το Ρωσικό Σώμα Εθελοντών (RVC), είχε περάσει στη συνοριακή πόλη Σεμπέκινο. Το RVC λέει ότι στα μέλη του περιλαμβάνονται Ρώσοι που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας και ενάντια στο καθεστώς του Κρεμλίνου.

Ο Πονομάρεφ είπε στο Newsweek την επόμενη μέρα ότι «οι ενεργές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη» στη Νοβάγια Ταβολζάνκα, ένα προάστιο στο Σεμπέκινο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές αρχές δήλωσαν την Πέμπτη ότι απέκρουσαν μια απόπειρα εισβολής κατά μήκος των συνόρων τους, ενώ ο κυβερνήτης του Μπελγκορόντ Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ είπε ότι βομβαρδίστηκαν αρκετές περιοχές, αλλά αρνήθηκε ότι «οποιοιδήποτε εχθροί βρίσκονται στο έδαφος της περιοχής του Μπέλγκοροντ».

H Λεγεώνα δημοσίευσε μια φωτογραφία την Παρασκευή που είπε ότι δείχνει το τανκ με τη σημαία στη Νοβάγια Ταβολζάνκα. Σε μια ενημέρωση στο κανάλι της στο Telegram, ανέφερε ότι ορισμένα από τα μέλη της έχουν τραυματιστεί, «αλλά η ελευθερία κερδίζεται με αίμα».

Η αντάρτικη ομάδα δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο ενός από τους μαχητές της στο Twitter, λέγοντας: «Η Ρωσία θα είναι ελεύθερη».

Ο Πονομάρεφ είπε προηγουμένως στο Newsweek ότι η Λεγεώνα, η οποία κηρύχθηκε τρομοκρατική οργάνωση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας τον Μάρτιο, στοχεύει «να απελευθερώσει τη Ρωσία από τον Πουτινισμό».

Ο Γκλάντκοφ είπε στο κανάλι του στο Telegram την Παρασκευή ότι περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι βρίσκονται σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στην περιοχή του Μπέλγκοροντ. Είπε επίσης ότι δύο γυναίκες σκοτώθηκαν όταν ουκρανικός βομβαρδισμός έπληξε ένα αυτοκίνητο. Η Λεγεώνα κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις για τους θανάτους.

«Χρησιμοποιούνται πυρά πυροβολικού για την κάλυψη οποιωνδήποτε σημείων όπου εντοπίζεται η κίνηση των Λεγεωνάριων και του RVC. Κοντά στην Ταβολζάνκα, ο εχθρός κατέστρεψε ένα αυτοκίνητο Renault με πολίτες, θεωρώντας πως είναι της ομάδας σαμποτάζ μας. Τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και αυτό είναι άμεση συνέπεια του αντιεπαγγελματισμού του στρατού του Πούτιν», ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Πέμπτη ότι οι επιθέσεις στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας «δεν μπορούν να έχουν καμία επίδραση στην πορεία της στρατιωτικής επιχείρησης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...