Ρωσία

Ρωσία: Μέχρι και... σχολεία δίνουν εκατομμύρια ρούβλια για την αγορά drones

Ρωσικά σχολεία άρχισαν να αγοράζουν μη επανδρωμένες πτητικές συσκευές για την εκπαίδευση των παιδιών, γράφει ο ιστότοπος ερευνητικής δημοσιογραφίας Vaznie istorii αντλώντας τα στοιχεία του από την ιστοσελίδα κρατικών προμηθειών.

Οι δημοσιογράφοι του εν λόγω ιστότοπου βρήκαν στοιχεία για την αγορά μη επανδρωμένων πτητικών συσκευών τουλάχιστον για πέντε σχολεία σε διάφορες περιοχές. «Τα ίδια αυτά σχολεία ξεχώριζαν για την γενική στρατιωτικοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας» επισημαίνει ο ιστότοπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Αγία Πετρούπολη για παράδειγμα δύο σχολεία (το 525 και το 583) θα δαπανήσουν το καθένα από ένα εκατ0μμύριο ρούβλια για «εκπαιδευτικά UAV»

Το σχολείο 525 θα διαθέσει εργαλεία «για την αυτοσυναρμολόγηση τετρακοπτέρων». Την 1η Σεπτεμβρίου, γράφει ο ιστότοπος Vaznie istorii, το σχολείο θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα με την ονομασία «Σχεδιασμός και προγραμματισμός UAV" για μαθητές ηλικίας 12-15 ετών. Παράλληλα, οι μαθητές έχουν ήδη δωρίσει κατασκευές για τον ρωσικό στρατό στην πρώτη γραμμή του μετώπου και συναντήθηκαν με δασκάλους από την κατεχόμενη Μαριούπολη.

Ο ιστότοπος επισημαίνει ότι σχολείο μέσης εκπαίδευσης στο Γιακούτσκ θα αγοράσει ένα κινεζικό drone DJI Mini 3 Pro. Το συγκεκριμένο drone χρησιμοποιείται και από τις δύο πλευρές στον πόλεμο στην Ουκρανία για αναγνώριση. Παρόμοια προγράμματα αγοράς και εκπαίδευσης σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη υπάρχουν στο 50ό σχολείο του Καλίνιγκραντ και στο 1ο λύκειο στο Γιούζνο Σαχαλίνσκ.

Πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι τα μαθήματα χειρισμού μη επανδρωμένων αεροσκαφών θα πρέπει να εισαχθούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, μεταξύ άλλων και στα σχολεία.

«Υποστηρίζω πλήρως τις προτάσεις των εταιρειών μας, έτσι ώστε τα παιδιά, ξεκινώντας από το σχολείο, να μαθαίνουν να ελέγχουν, να συναρμολογούν και να σχεδιάζουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Είμαι βέβαιος ότι, πρώτον, αυτό θα απασχολήσει τα παιδιά με χρήσιμα και ενδιαφέροντα πράγματα, θα τα αποσπάσει από αυτά που δεν θα έπρεπε να κάνουν, και, δεύτερον, αυτός ο λεγόμενος πρώιμος επαγγελματικός προσανατολισμός θα ωφελήσει τη χώρα μακροπρόθεσμα» δήλωσε ο Πούτιν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...