Ρωσία

Θωρακίζεται με υποβρύχια η Πολωνία - Φόβος για τον αναθεωρητισμό της Ρωσίας


Ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Μάριους Μπλάστσακ, προανήγγειλε σήμερα την απόκτηση σύγχρονων υποβρυχίων για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας του.

«Σχεδιάζουμε να εκκινήσουμε τη διαδικασία για την αγορά υποβρυχίων και την απόκτηση της απαραίτητης τεχνολογίας πριν από το τέλος του έτους», δήλωσε σήμερα ο πολωνός υπουργός Άμυνας σε διάσκεψη στη Βαρσοβία. Διευκρίνισε ότι το επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των υποβρυχίων που θα αποκτηθούν, καθώς και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Επί του παρόντος το Πολεμικό Ναυτικό της Πολωνίας διαθέτει ένα σοβιετικής κατασκευής υποβρύχιο, το οποίο καθελκύστηκε το 1985. Το «Orzel» χρειάστηκε επισκευές 10 φορές σε διάστημα δύο ετών (2020-2021) και δεν επιδέχεται άλλες, σύμφωνα με πολωνικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με παλαιότερη ενημέρωση, μεταξύ των υποψηφίων αναδόχων είναι η γαλλική Naval, η ισπανική Navantia, η σουηδική Saab Kockums και η γερμανική ThyssenKrupp Marine Systems.

H Πολωνία, χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, εκσυγχρονίζει τις ένοπλες δυνάμεις της εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ενώ αποτελεί στρατηγικό κόμβο για την παράδοση της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...