Ρωσία

Ρωσική οργή στην Πολωνία! Πρόεδρος Κρατικής Δούμας: Παραδώστε τα εδάφη που σας παραχωρήθηκαν μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, με φόντο τις αναφορές ότι η Βαρσοβία άρχισε να υπολογίζει τη «ζημία» από τις ενέργειες της ΕΣΣΔ κατά τη διάρκεια και μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πρότεινε στην Πολωνία να επιστρέψει μέρος των εδαφών της σε εκείνες τις χώρες που τους τα έδωσαν μετά τον πόλεμο.
"
«Ήρθε η ώρα για αυτούς (Πολωνία) να θυμηθούν χάρη σε ποιο κράτος, ποιοι άνθρωποι υπάρχουν σήμερα. Και αν κάτι δεν τους ταιριάζει, ας πάρουν και ας επιστρέψουν μέρος των εδαφών τους σε εκείνες τις χώρες που, μετά τα αποτελέσματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αυτά τα εδάφη τους δόθηκαν με απόφαση της Σοβιετικής Ένωσης», είπε ο Βολοντίν σε σύνοδο ολομέλειας στην Κρατική Δούμα.

Πρόσθεσε ότι αυτό είναι «απλώς ένα πρώτο βήμα προς την υπενθύμιση γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι αισθάνονται τόσο άνετα στην Πολωνία σήμερα».

Νωρίτερα, οι πολωνικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η δημοκρατία θέλει πρώτα να επιτύχει αποζημιώσεις από τη Γερμανία, η οποία έχει ήδη χρεωθεί για 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, και στη συνέχεια μπορεί να υποβάλει παρόμοιες αξιώσεις στη Ρωσία.

Ο Όλεγκ Τιάπκιν, διευθυντής του τρίτου ευρωπαϊκού τμήματος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε στο RIA Novosti ότι οι αξιώσεις της Πολωνίας προς τη Ρωσία σχετικά με την καταβολή αποζημιώσεων για τις απώλειες της Βαρσοβίας κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο βρίσκονται "στη σφαίρα των πολιτικών φαντασιώσεων".

Τη Δευτέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Αρκάντιουσζ Μουλιάρτσικ δήλωσε ότι η Βαρσοβία είχε αρχίσει να υπολογίζει τη ζημιά από τις ενέργειες της ΕΣΣΔ κατά τη διάρκεια και μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα ουκρανική τακτική τρόμου στο μέτωπο-Στέλνουν τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά σε ρωσικά χαρακώματα και... όποιον πάρει ο Χάρος (Εικόνα)

Αν και είναι εντυπωσιακά απλά στον σχεδιασμό τους, τα εν λόγω επίγεια drones καμικάζι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...