Ρωσία

Ρωσική οργή στην Πολωνία! Πρόεδρος Κρατικής Δούμας: Παραδώστε τα εδάφη που σας παραχωρήθηκαν μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, με φόντο τις αναφορές ότι η Βαρσοβία άρχισε να υπολογίζει τη «ζημία» από τις ενέργειες της ΕΣΣΔ κατά τη διάρκεια και μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πρότεινε στην Πολωνία να επιστρέψει μέρος των εδαφών της σε εκείνες τις χώρες που τους τα έδωσαν μετά τον πόλεμο.
"
«Ήρθε η ώρα για αυτούς (Πολωνία) να θυμηθούν χάρη σε ποιο κράτος, ποιοι άνθρωποι υπάρχουν σήμερα. Και αν κάτι δεν τους ταιριάζει, ας πάρουν και ας επιστρέψουν μέρος των εδαφών τους σε εκείνες τις χώρες που, μετά τα αποτελέσματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αυτά τα εδάφη τους δόθηκαν με απόφαση της Σοβιετικής Ένωσης», είπε ο Βολοντίν σε σύνοδο ολομέλειας στην Κρατική Δούμα.

Πρόσθεσε ότι αυτό είναι «απλώς ένα πρώτο βήμα προς την υπενθύμιση γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι αισθάνονται τόσο άνετα στην Πολωνία σήμερα».

Νωρίτερα, οι πολωνικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η δημοκρατία θέλει πρώτα να επιτύχει αποζημιώσεις από τη Γερμανία, η οποία έχει ήδη χρεωθεί για 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, και στη συνέχεια μπορεί να υποβάλει παρόμοιες αξιώσεις στη Ρωσία.

Ο Όλεγκ Τιάπκιν, διευθυντής του τρίτου ευρωπαϊκού τμήματος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε στο RIA Novosti ότι οι αξιώσεις της Πολωνίας προς τη Ρωσία σχετικά με την καταβολή αποζημιώσεων για τις απώλειες της Βαρσοβίας κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο βρίσκονται "στη σφαίρα των πολιτικών φαντασιώσεων".

Τη Δευτέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Αρκάντιουσζ Μουλιάρτσικ δήλωσε ότι η Βαρσοβία είχε αρχίσει να υπολογίζει τη ζημιά από τις ενέργειες της ΕΣΣΔ κατά τη διάρκεια και μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...