Πριγκόζιν
Ρωσία

Φόβοι Πριγκόζιν: Η Ουκρανία θα προχωρήσει στην αντεπίθεση στα μέσα Μαΐου- Προειδοποιεί ότι αυτό θα είναι "τραγωδία" για τη Ρωσία

Ο επικεφαλής της ρωσικής παραστρατιωτικής ομάδας Βάγκνερ, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ανακοινώνει ότι οι άνδρες του, που πολεμούν στο Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, δεν έχουν πυρομαχικά και προειδοποιεί ότι μια ουκρανική αντεπίθεση θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει «μια τραγωδία» για τη Ρωσία, γράφει το News.ro.

«Εμείς η ομάδα Βάγκνερ έχουμε μόνο το 10-15% των πυρομαχικών που χρειαζόμαστε», τόνισε ο Πριγκόζιν σε συνέντευξη που δόθηκε στον πολεμικό ανταποκριτή του Κρεμλίνου Σεμιόν Πέγκοφ την Κυριακή.

Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος κατηγορεί τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς του ρωσικού στρατού για αυτές τις ελλείψεις, λέει ότι αναμένει μια αντεπίθεση προς τα μέσα Μαΐου.  «Αυτή η αντεπίθεση θα μπορούσε να γίνει τραγωδία για τη χώρα μας», προειδοποιεί. Η ομάδα Βάγκνερ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ένοπλων συγκρούσεων στην περιοχή Μπαχμούτ.

Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τη ρωσική στρατιωτική ιεραρχία, την οποία κατηγορεί ότι εν γνώσει του δεν προμήθευε αρκετά πυρομαχικά στους μισθοφόρους του.  Επιτέθηκε δημοσίως στον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε πολλές περιπτώσεις. Η Ουκρανία ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι προετοιμασίες της για μια αντεπίθεση έχουν φτάσει στο τέλος τους. 

Την Κυριακή, ο κυβερνήτης της ρωσικής περιοχής Μπριάνσκ, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σε ουκρανικό βομβαρδισμό που είχε στόχο ένα ρωσικό χωριό.

Το Σάββατο, μια επίθεση drone προκάλεσε φωτιά σε αποθήκη πετρελαίου στη Σεβαστούπολη, το λιμάνι του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία, σύμφωνα με τις κατοχικές αρχές στη χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...