Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Η Ρωσία απειλεί ξανά τις ΗΠΑ! Πατρούσεφ: Έχουμε όπλα ικανά να καταστρέψουν οποιονδήποτε αντίπαλο

Η Ρωσία διαθέτει σύγχρονα, μοναδικά όπλα ικανά να καταστρέψουν οποιονδήποτε εχθρό, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ, σε συνέντευξή του στη Rossiiskaia Gazeta.

«Η Ρωσία είναι υπομονετική και δεν εκφοβίζει κανέναν με το στρατιωτικό της πλεονέκτημα. Αλλά διαθέτει σύγχρονα, μοναδικά όπλα ικανά να καταστρέψουν οποιονδήποτε αντίπαλο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, σε περίπτωση απειλής για την ύπαρξή του», τόνισε ο Πατρούσεφ.

Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας χαρακτήρισε ως «μυωπικές» και «επικίνδυνη βλακεία» τις απόψεις των Αμερικανών πολιτικών «παγιδευμένων στην παγίδα της δικής τους προπαγάνδας» σύμφωνα με την οποία η Ρωσική Ομοσπονδία δεν θα μπορούσε να απαντήσει σε μια προληπτική πυρηνική επίθεση από τις ΗΠΑ.

Ο Πατρούσεφ σημείωσε επίσης ότι στη Δύση κάποιοι έχουν «ξεχάσει τα μαθήματα της ιστορίας» και εικάζουν για έναν επαναληπτικό αγώνα που θα οδηγούσε σε στρατιωτική νίκη επί της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η Ρωσία «δούλεψε τα λάθη της»

 

Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η Ρωσία «δούλεψε τα λάθη της» και τώρα «είναι ικανή να διασφαλίσει τόσο την εσωτερική σταθερότητα όσο και την ασφάλεια απέναντι σε εξωτερικές απειλές», είπε ο Πατρούσεφ, σύμφωνα με αποσπάσματα από τη συνέντευξη που δημοσιεύθηκαν από πολλά ρωσικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης Ukrainska Pravda, γράφει το Agerpres.

Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε επίσης σε αυτή τη συνέντευξη ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν τώρα να «καταστήσουν» τη Ρωσία και μετά θα αντιμετωπίσουν την Κίνα.

Ο Ρώσος αξιωματούχος επανέλαβε την αφήγηση του Κρεμλίνου ότι «η Δύση υπολόγισε σοβαρά λάθος την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας και την άνοδο του αισθήματος διαμαρτυρίας λόγω των κυρώσεων» που επιβλήθηκαν και ότι η Μόσχα έχει «ισορροπημένη στάση» απέναντι στην πίεση που ασκούν οι δυτικές κυρώσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ