Ρωσία

Ακήρυχτος μυστικός πόλεμος-Ρωσική δολιοφθορά σε αμερικανικό χημικό εργοστάσιο στο Τέξας η έκρηξη;

Περίεργα και πολύ επικίνδυνα πράγματα φέρονται να λαμβάνουν χώρα στις ΗΠΑ, αφού σύμφωνα με αναφορές, συνεχίζονται οι “ φωτιές και οι εκρήξεις” σε αμερικανικά εργοστάσια ανά την αμερικανική επικράτεια για μυστηριώδεις λόγους τους τελευταίους μήνες.

Κάτι ανάλογο λαμβάνει χώρα και στην Ρωσία με φωτιές και εκρήξεις σε ρωσικά εργοστάσια σε διάφορες περιοχές.
Πολλοί εκτιμούν ότι πρόκειται για έναν ιδιότυπο μυστικό “πόλεμο” Ρωσίας και ΗΠΑ λόγω της Ουκρανίας, στις υποδομές των δύο χωρών, με έναν “ χορό” κατασκόπων να λαμβάνει χώρα.

Η έκρηξη σε εργοστάσιο στο Τέξας  το 22ο παρόμοιο  επεισόδιο εδώ και μήνες στην χώρα

Για παράδειγμα χθες στο Τέξας σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο παραγωγής ακετόνης και φαινόλης.

Την ισχυρή έκρηξη ακολούθησε φωτιά που σημειώθηκε στο χημικό εργοστάσιο Ineos Phenol στην πολιτεία του Τέξας των ΗΠΑ.

Το χημικό εργοστάσιο βρίσκεται στην πόλη της Πασαντέντα και ανήκει σε μια εταιρεία που θεωρείται από τις μεγαλύτερες στον κόσμο στην παραγωγή φαινόλης και ακετόνης.

Οι εγκαταστάσεις της Πασαντένα παρήγαγαν κουμένιο, ένα άχρωμο εύφλεκτο υγρό που είναι ενδιάμεσο στην παραγωγή φαινόλης και ακετόνης.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από την έκρηξη και η επακόλουθη καύση των τοξικών ουσιών είναι άγνωστες, αλλά θεωρούνται σίγουρα σημαντικές λόγω της εκτάσεως της έκρηξης.

Με τη σειρά της, η διοίκηση της Πασαντίνα ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους της πόλης, δεν θα υπάρξει εκκένωση, δεν χρειάζονται προστατευτικά μέτρα.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 16 Μαρτίου 2023, ένας άνθρωπος πέθανε και δύο τραυματίστηκαν από έκρηξη που προκλήθηκε από φωτιά σε κτίριο, το οποίο ανήκε στην Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης της FSB στο Ροστόφ επί του Ντον στην Ρωσία. Η φωτιά ήταν άγνωστο πως προκλήθηκε.

Οι επιθέσεις αυτού τύπου, εφόσον βέβαια ισχύουν τα περί μυστικού πολέμου, έχουν στόχο και τον πληθυσμό, προκαλώντας αναταραχή και προβλήματα.

Είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ θέλουν να επιταχύνουν την αντεπίθεση της Ουκρανίας στην Κριμαία, ενώ οι Ρώσοι απειλούν με τακτικά πυρηνικά όπλα.

Η Ουάσιγκτον θέλει επίσης να επιταχύνει την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία για να οργανώσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στην Κριμαία.

Η ροή υγροποιημένου αερίου στην Ευρώπη είναι τεράστια και μαζί και τα κέρδη των εταιρειών, ενώ οι Ρώσοι είναι έξαλλοι που οι Αμερικανοί του εξοβέλισαν από την ΕΕ.

Επίσης η Μόσχα έχει επικεντρωθεί με σφοδρότητα στην έκρηξη του αγωγού Nord Stream και πιθανόν να επιζητά ρεβάνς.   

Είναι λοιπόν πιθανότατο για όλους αυτούς, αλλά και για άλλους λόγους, Ρωσία και ΗΠΑ, να έχουν εμπλακεί σε μια ευρεία αναμέτρηση με ειδικές αποστολές δολιοφθορών κατά βιομηχανικών στόχων, με απώτερο σκοπό τις κοινωνίες των δύο χωρών, ενώ οι δύο πλευρές κονταροχτυπιούνται ανελέητα στην Ουκρανία με τον πόλεμο εκεί να βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο που ήταν από την εισβολή των Ρώσων στις 22 Φεβρουαρίου 2022.
 

    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...