Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αμερικανικού UAV κοντά στη Σεβαστούπολη

Το ρωσικό ForPost επικαλούμενο πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ισχυρίζεται ότι το αμερικανικό MQ-9 Reaper UCAV βρέθηκε κοντά στη Σεβαστούπολη σε βάθος περίπου 900 μέτρων.

Το αμερικανικό drone που έπεσε στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας μπορεί να αποθηκεύει σημαντικά δεδομένα πληροφοριών για τον ρωσικό στρατό. 

«Δεν υπάρχουν μόνο θραύσματα, αλλά και ορισμένα από τα δομικά του στοιχεία, για παράδειγμα, οπτικο-ηλεκτρονικός εξοπλισμός που ασχολείται με την αναγνώριση. Θα μάθουμε ποια αντικείμενα ενδιέφεραν περισσότερο», είπε ο στρατιωτικός αναλυτής Βίκτορ Λιτόβκιν σε ρωσικό ΜΜΕ.

 

«Ίσως υπάρχει εξοπλισμός ηλεκτρονικού πολέμου, εξοπλισμός ελέγχου, εξοπλισμός ελέγχου όπλων. Αυτό που σώθηκε από αυτό [το UAV] θα είναι ενδιαφέρον», είπε.

Ειδικοί του Υπουργείου Άμυνας ανακάλυψαν ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) MQ-9 Reaper που έπεσε στη Μαύρη Θάλασσα την ημέρα του συμβάντος στις 14 Μαρτίου, δήλωσε στο ForPost πηγή προσκείμενη στο στρατιωτικό τμήμα. Σύμφωνα με τον συνομιλητή της δημοσίευσης, το drone βρέθηκε 60 χιλιόμετρα από τη Σεβαστούπολη με τη βοήθεια ενός υποβρύχιου ρομπότ σε βάθος περίπου 850-900 μέτρων κοντά στον κλάδο βαθέων υδάτων του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστρεψαν εξ αποστάσεως τις πληροφορίες για το πεσμένο drone, δήλωσε ο στρατηγός Mark Milley, πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, σε συνέντευξη Τύπου, αναφέρει το TASS. Ο Λευκός Οίκος μίλησε επίσης για μέτρα προστασίας της συσκευής από το να πέσει σε λάθος χέρια .

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, ο ρωσικός στρατός μπορεί να αποκτήσει ένα drone εάν το κρίνουν απαραίτητο για το συμφέρον της ασφάλειας. Στις 15 Μαρτίου, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας Νικολάι Πατρούσεφ ανακοίνωσε σχέδια για την ανάκτηση των συντριμμιών της συσκευής.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα έναν χάρτη με τις κατά προσέγγιση τοποθεσίες όπου το drone MQ-9 Reaper συγκρούστηκε με ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος και συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα. Η US Air Forces Europe ανέφερε σε tweet ότι «οι κουκκίδες στον χάρτη αποτελούν εκτίμηση της τοποθεσίας του συμβάντος».

Νωρίτερα, ο αμερικανικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από το συμβάν μεταξύ του drone και του ρωσικού μαχητικού.

 

Ενώ οι αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι πιθανότατα δεν θα μπορέσουν να ανακτήσουν το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε, η Ρωσία προσπαθεί να βρει το αμερικανικό drone. Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι υπάρχει «ασυνήθιστη ρωσική δραστηριότητα» στη Μαύρη Θάλασσα, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι ρωσικά πλοία προσπαθούν να βρουν τα συντρίμμια του αμερικανικού drone που καταρρίφθηκε από ρωσικά αεροσκάφη. 

Το drone κατέπεσε σε ένα τμήμα της Μαύρης Θάλασσας που πιθανότατα έχει βάθος μεγαλύτερο από 1.600 μέτρα, δήλωσε ο στρατηγός Mark Milley, κάνοντας κάθε προσπάθεια ανάκτησης εξαιρετικά δύσκολη.

Οι ΗΠΑ διέγραψαν εξ αποστάσεως ευαίσθητα δεδομένα λογισμικού από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 που συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα για να εμποδίσει τη Ρωσία να συλλέξει απόρρητες πληροφορίες, δήλωσαν δύο αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN την Τετάρτη.

 


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ