Πούτιν
Ρωσία

Ο Πούτιν στρατολογεί γυναίκες από τις φυλακές για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναζητά νέους νεοσύλλεκτους σε γυναικείες φυλακές για να αναπληρώσει τις βαριές απώλειες που υπέστησαν τα στρατεύματά του στην Ουκρανία, σύμφωνα με την The Moscow Times , επικαλούμενη Ουκρανούς αξιωματούχους και ανεξάρτητο ρωσικό φύλακα των φυλακών.

Εν τω μεταξύ, η ομάδα  Wagner αναζητά νέες προσλήψεις σε σχολεία και αθλητικούς συλλόγους. «Την περασμένη εβδομάδα, ένα τρένο με βαγόνια ύπνου για τη μεταφορά κρατουμένων εθεάθη να κατευθύνεται προς την περιοχή του Ντόνετσκ.

Ένα από τα βαγόνια είχε καταδίκους» , δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας σε μήνυμα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. Η Olga Romanova, συνιδρύτρια της οργάνωσης για τα δικαιώματα των κρατουμένων Russia Behind Bars, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του υπουργείου στο ανεξάρτητο ειδησεογραφικό μέσο iStories, σημειώνοντας ότι η Ρωσία πιθανότατα είχε ήδη χρησιμοποιήσει γυναίκες κρατούμενες στην εισβολή στην Ουκρανία τουλάχιστον από τα τέλη του περασμένου έτους.

"Τις πήραν από αγροτικές φυλακές στη νότια Ρωσία ", είπε η Romanova στο iStories. Μέχρι στιγμής 100 γυναίκες κρατούμενες πιστεύεται ότι έχουν οδηγηθεί για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Romanova, αλλά δεν είναι γνωστό εάν η στρατολόγηση ήταν εθελοντική ή αν οι κρατούμενες αναγκάστηκαν να καταταγούν.

Τον Φεβρουάριο, ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία είχε στρατολογήσει έως και 50 γυναίκες κρατούμενες από μια σωφρονιστική φυλακή στην κατεχόμενη από τη Ρωσία πόλη Snijne στην περιοχή του Ντόνετσκ. Θα είχαν σταλεί για «εκπαίδευση» στη Ρωσία, για να επιστρέψουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν.

 

Ο ομάδα Wagner θέλει να κάνει στρατολόγηση σε σχολεία και αθλητικούς συλλόγους

Εν τω μεταξύ, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες λένε ότι η μισθοφορική ομάδα Wagner παραδίδει «διαλέξεις στρατιωτικής καριέρας» στα σχολεία ως μέρος μιας εκστρατείας για τη στρατολόγηση νεαρών στρατιωτών για να πάνε στην Ουκρανία. 

Η ομάδα Βάγκνερ, που θεωρείται ο ιδιωτικός στρατός του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει ήδη χάσει περίπου 30.000 στρατιώτες, οι οποίοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά στην Ουκρανία.

Πολλοί από αυτούς τους στρατιώτες ήταν πρώην κρατούμενοι που είχαν ενταχθεί στην ομάδα Βάγκνερ για να ξεφύγουν από τη φυλακή και να ελπίζουν να ανακτήσουν την ελευθερία τους το συντομότερο δυνατό.

Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ιδρυτής του ομίλου, δήλωσε ότι θέλει να ενισχύσει τις τάξεις του ομίλου μέσω κέντρων στρατολόγησης σε σχολεία και αθλητικούς συλλόγους νέων. Η ομάδα λέγεται ότι έχει ήδη ανοίξει έξι κέντρα στρατολόγησης στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ