Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Η Ρωσία είναι τα προεόρτια για τη Δύση-Το Πεκίνο μετράει αντίστροφα για στρατιωτική σύγκρουση με τις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρώην αμυντικός σύμβουλος της εποχής Τραμπ απόστρατος Συνταγματάρχης Ν.Μακγκρέγκορ, εξέφρασε την αγωνία πολλών στις ΗΠΑ, σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν κατά της Μόσχας.

“Έχω δηλώσει ότι η Δύση έκανε ένα λάθος, πηγαίνοντας σε πόλεμο με τη Ρωσία στην Ουκρανία», ανέφερε ο ίδιος θεωρώντας την Κίνα ως τον μεγαλύτερο και πιο σημαντικό εχθρό των ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η πολεμική αναμέτρηση στην Ουκρανία και η αυξανόμενη εμπλοκή των ΗΠΑ σε αυτήν σε οδηγήσει σε τρομακτικά αποτελέσματα τα οποία δεν θα έχουν γυρισμό.

Η Ουάσιγκτον έσπρωξε την Μόσχα στην αγκαλιά του Πεκίνου  

Σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη την Παρασκευή τον Σι Τζινπίνγκ για την τρίτη του θητεία ως ηγέτης της Κίνας, χαιρετίζοντας την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

«Αγαπητέ φίλε, παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή συγχαρητήρια με την ευκαιρία της επανεκλογής σας», είπε ο Πούτιν σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο.

«Η Ρωσία εκτιμά ιδιαίτερα την προσωπική σας συνεισφορά στην ενίσχυση των δεσμών… και στη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των εθνών μας». "Είμαι βέβαιος ότι δουλεύοντας μαζί, θα διασφαλίσουμε την ανάπτυξη της γόνιμης ρωσο-κινεζικής συνεργασίας σε κάθε είδους διαφορετικούς τομείς. Θα συνεχίσουμε να συντονίζουμε την κοινή εργασία στα πιο σημαντικά περιφερειακά και διεθνή ζητήματα."

Έρχεται πολεμική σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι οι κινεζικές αρχές είναι πεπεισμένες πλέον για το αναπόφευκτο μιας σύγκρουσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, και αυτό δεν είναι σίγουρα καλό μήνυμα για ολόκληρο τον κόσμο.

“Η κινεζική ηγεσία συνειδητοποίησε ότι μια σύγκρουση με την Ουάσιγκτον δεν μπορούσε να αποφευχθεί”.
Αυτό δήλωσε ο αρθρογράφος του RIA Novosti, Π.Ακόποφ, μιλώντας με Κινέζους Αξιωματούχους, κατά την πρόσφατη επίσκεψη Πούτιν στην Κίνα.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα, το Πεκίνο μιλούσε για τους εξωτερικούς του «εχθρούς» με εξορθολογισμένο τρόπο.

"Η πίεση της Δύσης στην Κίνα και τα περιοριστικά μέτρα οδήγησαν στο γεγονός ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κατονόμασε το όνομα του κύριου αντιπάλου, και αυτές είναι οι ΗΠΑ”, τόνισε ο ίδιος.

Η Κίνα φέρεται κατά τον ίδιο να κατανοεί ότι λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ουάσιγκτον δεν θα σταματήσει τις επιθέσεις της στο Πεκίνο.

Αν και η Κίνα δεν επιθυμεί μια στρατιωτική σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, εξακολουθεί να προετοιμάζεται για αυτήν.

«Το Πεκίνο δεν επιθυμεί μετωπική σύγκρουση με το Ατλαντικό σύστημα, αλλά πλέον ήδη προετοιμάζεται ανοιχτά για μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων», είπε ο Ακόποφ.

Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να διατυπώνουν απαιτήσεις από την Κίνα, υπογράμμισε πρόσφατα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Δεν αποδεχόμαστε πιέσεις ούτε καταναγκασμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Ουάνγκ Ουενμπίν απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την προειδοποίηση που διατύπωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προς την Κίνα να μην βοηθάει τη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Το Πεκίνο βοηθά την Ρωσία, σε πολλά επίπεδα, από το0 διάστημα, έως την ανταλλαγή κρίσιμων στρατιωτικών πληροφοριών που συλλέγουν οι Κινέζοι ανά τον κόσμο.

Όσο για την αποστολή πυρομαχικών, drones και άλλων όπλων, αυτή πιθανότατα να έχει ήδη αποφασιστεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τους Κινέζους “δημοσιογράφους” στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας, που είναι στην πραγματικότητα είτε αξιωματικοί, είτε ειδικοί σε αμυντικά θέματα αναλύοντας τα πάντα από την πλευρά Ουκρανών-Αμερικανών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ