Ρωσία

Το ελικόπτερο του Πούτιν υπέστη ζημιά κατά την προσγείωση σε αεροδρόμιο κοντά στη Μόσχα

Το ελικόπτερο Mil Mi-8 που ανήκει στο Ειδικό Απόσπασμα Πτήσεων «Rossiya» παρουσίασε προβλήματα σταθερότητας κατά την προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Vnukovo (VKO), που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, αναφέρει το aerotime.aero .

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, το ελικόπτερο παρουσίασε προβλήματα σταθερότητας κατά την προσγείωση, με αποτέλεσμα το δυστύχημα να έχει αρκετά θύματα. Το Ειδικό Ιπτάμενο Απόσπασμα "Rossiya" διατηρεί στόλο αεροσκαφών για τη μεταφορά του Πούτιν και άλλων ρωσικών κυβερνητικών αξιωματούχων. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το ελικόπτερο χτύπησε στο έδαφος και την ουρά του κατά την προσγείωση.

Το Interfax επικαλείται επίσης ότι αμέσως ενεργοποιήθηκαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης γιατί το ατύχημα είχε θύματα όπως αναφέρθηκε. Ωστόσο, οι αρχές του αεροδρομίου αρνήθηκαν ότι κάποιος τραυματίστηκε από τη συντριβή. Το ρωσικό κανάλι Telegram Mash μοιράστηκε μια φωτογραφία στην οποία διακρίνεται ένα ελικόπτερο Mi-8 του αποσπάσματος "Rossiya" με κομμένα τα πτερύγια του στροφείου της ουράς του, καθώς και άλλες ζημιές.

Στην εικόνα, ο αριθμός κυκλοφορίας του ελικοπτέρου είναι ασαφής. Τα δεδομένα από το Adsbexchange.com, που είναι ιστότοπος παρακολούθησης εναέριας κυκλοφορίας, δείχνουν ότι μόνο τρία ελικόπτερα πραγματοποίησαν πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο Vnukovo και όλα ήταν AgustaWestland AW139 της "Rossiya", πράγμα που σημαίνει ότι το εν λόγω Mi-8 πιθανότατα πέταξε με τον αναμεταδότη σβηστό.

Τα ελικόπτερα Mi-6MTV της «Rossiya» που μεταφέρουν σημαντικά κυβερνητικά στελέχη είναι εξοπλισμένα με ειδικούς αμυντικούς μηχανισμούς και έχουν και άλλες τροποποιήσεις. Αυτά τα αεροσκάφη μπορεί να δει κανείς τακτικά να μεταφέρουν τον Πούτιν σε διάφορες επισκέψεις που κάνει στη χώρα.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ