Ρωσία

Μπαράζ από απειλές για βόμβες σε ρωσικά πολιτικά αεροσκάφη

Στις 9 Ιανουαρίου, ένα αεροπλάνο της Azur Air που πετούσε από τη Μόσχα στη Γκόα έκανε αναγκαστική προσγείωση στην ινδική πολιτεία Γκουτζαράτ μετά από αναφορά για βόμβα, ανέφερε το Υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας. Η πολιτεία Γκουτζαράτ βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Ινδίας.

Η Azur Air είπε ότι έλαβε πληροφορίες από άγνωστα άτομα «σχετικά με την υποτιθέμενη παγίδευση με εκρηκτικά ενός από τα αεροσκάφη τους» και έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα «σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία». Σύμφωνα με την εταιρεία, οι αεροπορικές αρχές της Ινδίας αποφάσισαν να ανακατευθύνουν το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Τζάμναγκαρ. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε, κανείς δεν τραυματίστηκε. Σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν.

«Σχεδιάζεται ενδελεχής επιθεώρηση του αεροσκάφους από την υπηρεσία ασφαλείας του αεροδρομίου. Με βάση τα αποτελέσματα της επιθεώρησης, θα ληφθεί απόφαση για την περαιτέρω εκτέλεση της πτήσης προς το αεροδρόμιο προορισμού», πρόσθεσε η Azur Air.

Αυτό ήταν το τρίτο τέτοιο περιστατικό με ρωσικό πολιτικό αεροσκάφος τις τελευταίες ημέρες.

Το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου, ένα πολιτικό Boeing 737, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από τη ρωσική πόλη Μούρμανσκ προς τη Μόσχα, έστειλε ένα τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια της πτήσης πάνω από την περιοχή Βολόγκντα.

Ευτυχώς, σύντομα το αεροπλάνο προσγειώθηκε με επιτυχία στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο στη Μόσχα. Δεν υπήρξε απειλή για την ασφάλεια των επιβατών. Σύμφωνα με ορισμένες ρωσικές πηγές, το πλήρωμα του αεροσκάφους έλαβε μήνυμα από ανώνυμη πηγή για βόμβα στο αεροσκάφος.

Ένα άλλο περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου. Ένα άλλο Boeing 737-86N πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Νοβοσιμπίρσκ μετά από μήνυμα για βόμβα. Το μήνυμα ελήφθη δύο φορές, την πρώτη φορά όταν το αεροπλάνο βρισκόταν στο αεροδρόμιο του Ιρκούτσκ. Στη συνέχεια οι ειδικοί εξέτασαν το Boeing και δεν βρήκαν ύποπτα αντικείμενα. Όταν το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Ιρκούτσκ στο Νοβοσιμπίρσκ με 129 επιβάτες, ελήφθη ξανά το μήνυμα, αλλά μετά τον έλεγχο οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώθηκαν ξανά.

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες δολιοφθοράς κατά της ασφάλειας των Ρώσων πολιτών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ